Afbeelding
Foto: Pixabay

Venray verlengt de aanvraagperiode voor de energietoeslag

Algemeen Politiek Venray

Huishoudens met een laag inkomen (tot 120 procent van het minimum) kunnen in 2022 een energietoeslag van 1.300 euro ontvangen. Huishoudens met een inkomen tussen 120 en 130 procent van het sociaal minimum kunnen een toeslag van 650 euro aanvragen. De aanvraagperiode is verlengd tot en met 31 december 2022. 

De energietoeslag is bedoeld om de financiële impact van de stijgende energiekosten te verzachten. Wethouder Martin Leenders: “We vinden het belangrijk dat alle inwoners van de gemeente Venray die recht hebben op de energietoeslag, dit ook krijgen. Aan een groot deel van deze inwoners is de energietoeslag al uitgekeerd, maar we weten dat de groep groter is. Om ook deze inwoners de kans te geven de energietoeslag aan te vragen, hebben we de aanvraagperiode verlengd naar het einde van het jaar. In eerste instantie was 31 oktober de deadline.”

Aanvragen energietoeslag
De energietoeslag is eenvoudig aan te vragen op de website van de gemeente. Hier staan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de toeslag en kunnen inwoners een digitaal formulier invullen. Het is ook mogelijk om het aanvraagformulier te printen en op te sturen per post. Er zijn diverse organisaties in Venray die kunnen helpen bij het indienen van een aanvraag. Een overzicht van deze organisaties is hier te vinden. 

Uitkeren van de energietoeslag
Er wordt uiteraard geprobeerd om aanvragen zo snel mogelijk af te handelen. Het duurt maximaal zestien weken totdat er een beslissing is genomen op een aanvraag. Nadat een positief besluit is gestuurd, wordt het bedrag zo snel mogelijk uitbetaald. In ieder geval binnen twee weken na ontvangst van het besluit. Op dit moment is de gemeente nog bezig met het afhandelen van de aanvragen die voor 31 oktober zijn ingediend.

Uit de krant