Afbeelding
Foto: Tourclub Ysselsteyn

Pepernotentocht op de mountainbike

Algemeen Overige sporten Sport Ysselsteyn

De derde editie van de pepernotentocht, georganiseerd door Tourclub Ysselsteyn, staat zondag 27 november op het programma. Het evenement dat in 2019 nog 600 deelnemers trok, werd de afgelopen jaren afgelast vanwege de coronapandemie.

Tourclub Ysselsteyn vierde in 2020 het 25-jarig jubileum. Dat heuglijke feit werd mede luister bijgezet door de plaatselijke MTB-route uit te breiden. Daarbij werd een groot stuk van de rechte bospaden omgebouwd naar een slingerend geheel, wat heeft gezorgd voor een uitdagend parcours. De uitbreiding van het Piëlreundje zou later dat jaar onderdeel zijn van de derde editie van de pepernotentocht, maar die editie werd afgelast. Dit jaar staan alle seinen weer op groen en is de organisatie druk bezig met de voorbereidingen. De derde editie van de pepernotentocht moet een waar fietsfeest worden voor alle mountainbikers en ook gravelrijders zijn welkom.

De start en finish vinden net als bij voorgaande edities plaats bij Raceway Venray, waar deelnemers na een tocht van 25, 40 of 55 kilometer worden afgezwaaid door de kenmerkende geblokte finishvlag. Bij iedere afstand worden de diverse natuur- en bosgebieden rondom Ysselsteyn aangedaan, waarbij de moeilijkheidsgraad evenredig aan de afstand meestijgt.

Onderweg wordt gezorgd voor een pauzeplaats met livemuziek, waar de innerlijke mens weer op kracht kan komen. Deelnemers jonger dan 16 jaar hoeven geen inschrijfgeld te betalen. Op 27 november wordt tussen 08.30 en 10.00 uur gestart vanaf Peelweg 43 (Raceway Venray) in Ysselsteyn. Meer informatie is te vinden op tourclubysselsteyn.nl.

Uit de krant