Foto: zilveren medaille winnaars NK Bridge Jeugd Viertallen 2022-2023. Van links naar rechts: Jorn Essink, Lotte de Wijs, Sarah de Wijs en Gabòr Friesen.
Foto: zilveren medaille winnaars NK Bridge Jeugd Viertallen 2022-2023. Van links naar rechts: Jorn Essink, Lotte de Wijs, Sarah de Wijs en Gabòr Friesen. Foto: eigen foto

Zilver voor Gabòr Friesen op NK

Algemeen Overige sporten Sport Venray

Gabòr Friesen (17) uit Venray heeft bij de Nationale Bridge Bond in Utrecht bij het NK Bridge Jeugd Viertallen 2022 - 2023 zilver behaald. 

De Venraynaar speelde samen met zijn vaste bridgepartner Jorn Essink uit Ruurlo en met de tweelingzussen Lotte en Sarah de Wijs uit Doorn. Normaliter maken deze vier jeugdbridgers deel uit van het kernteam in de categorie Aspiranten (tot 20 jaar), maar voor dit Nederlands kampioenschap werden de categorieën onder-31, junioren (tot 25 jaar) en aspiranten (tot 20 jaar) bij elkaar gevoegd in een poule. Tussen 10.30 uur en 17.30 uur werden door elk viertal 42 spellen gespeeld verdeeld over zes ronden.

Het team met Friesen kwam traag uit de startblokken. Na een gelijkspel en een verloren wedstrijd droegen ze even de rode lantaarn. Maar dat duurde niet lang. De derde en vierde wedstrijd werden gewonnen. Genoeg om aan een flinke opmars te beginnen. Nog even een klein dipje in de vijfde wedstrijd, waarna ze in de laatste wedstrijd met grote overmacht zegevierden. Het goud viel een onder-31-viertal ten deel. Een mooi zilveren resultaat voor de Venraynaar in een speelveld waar het merendeel van de spelers uit de categorie onder-31 en van juniorencategorie kwamen.

Uit de krant