Afbeelding
Foto: persfoto

Overtredingen op locatie Timmermannsweg Ysselsteyn

Algemeen 112 Ysselsteyn

Het ACT! Interventieteam voerde dinsdag 20 september integrale controles uit in de gemeente Venray. Bij een locatie aan de Timmermannsweg in Ysselsteyn zijn overtredingen geconstateerd en trof het team een gestolen auto aan. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Venray-Gennep.

De locatie aan de Timmermannsweg was in januari 2022 voor een half jaar gesloten op basis van de wet Damocles. De eigenaar van het gebouw verhuurt ruimtes aan derden voor onder andere opslag. Over de locatie kwamen de laatste tijd nieuwe meldingen binnen, met name over activiteiten in de nachtelijke uren.

Misstanden
Tijdens de rondgang constateerde het team verschillende misstanden op het gebied van brandveiligheid, slechte staat van de elektriciteitsvoorziening en milieuvervuiling. Ook was er een illegale verfspuiterij aanwezig in een van de loodsen. De gemeente Venray onderneemt vervolgacties en gaat handhavend optreden om aan deze misstanden een eind te maken. 

Gestolen auto
Tijdens de controle stuitte het team ook op een gestolen Range Rover Evoque uit Luxemburg. De auto stond onder zeil en was voorzien van Belgische kentekenplaten. De politie heeft de auto in beslag genomen en start een onderzoek naar de diefstal en heling van de auto. Tijdens de controle is niemand aangehouden.

Meld verdachte situaties
Burgemeester Kompier: “Het is belangrijk dat we illegale situaties signaleren en aanpakken. Achter de schermen werkt het Act! Interventieteam daar hard aan, in nauwe samenwerking met politie, gemeente en andere partijen. In dit geval ontvingen we signalen vanuit de buurt. Zo zie je maar hoe belangrijk het is dat inwoners verdachte situaties melden. Blijf dat dus vooral doen. Daarmee maken we samen onze gemeente een stukje veiliger.”

ACT! Interventieteam
De controles zijn uitgevoerd door het ACT! Interventieteam. Dit is een interventieteam van de acht gemeenten in Noord-Limburg. Het ACT! Interventieteam wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Limburg en samenwerkingsverband Regio Noord-Limburg. Inwoners kunnen verdachte situaties altijd melden bij de politie of Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Uit de krant