Afbeelding
Foto: Pexels
Ingezonden mededeling

7 x tips: zo maak je van je tuin je eigen strandtent

Algemeen

Een plek waar je hippe feestjes geeft, waar je relaxt in de zon en waar je geen belachelijke prijzen betaalt voor een flesje ijskoud Mexicaans bier: in je tuin creëer je je eigen strandtent. Hoe breng je de sfeer erin, welke items zorgen voor comfort en herkenning? Van schaduwplek op je vlonder tot zelfgemaakte bordjes: zeven tips.

Schaduwplekken op het terras

De centrale plek is je terras, met genoeg schaduw. Onder een zweefparasol met voet is het goed toeven op hete dagen. Deze heeft geen poot die in de weg staat, zodat je er een tafel en andere tuinmeubelen kwijt kunt. Bij tuinmeubelspecialist Van der Garde kun je er ook enkele schaduwdoeken bij kopen voor een speels effect. En voor als je een feestje geeft met veel gasten. 

De onmisbare loungeset

Uiteraard komt er een gezellige loungeset te staan. Op de zachte kussens kun je eten, drinken, zonnen en op een rustig moment een powernap doen. Dat hoeven niet per se bij elkaar passende kussens te zijn. Gezellig-rommelig is de stijl. De meeste strandtenten hebben een bohemien uitstraling, een sfeer van ‘laat maar waaien; dus het mag er allemaal best een beetje slordig uitzien. 

Barretje van oud hout

Timmer van oud (pallet)hout een barretje in elkaar. Dat is geen hogere wiskunde, het is gewoon een soort hoge tafel dat aan drie kanten gesloten is. Eronder kun je je buitenkoelkastje kwijt. Het is niet zo dat je hier een tapkraan gaat installeren (al is er van alles mogelijk op dit gebied), maar wanneer je een feestje geeft is zo’n barretje waar je cocktails serveert super-beachy

Veel bamboe, rotan en riet

Op de een of andere manier is bamboe een veel gezien materiaal bij strandtenten, hoewel het meer aan de jungle doet denken. Bamboe wandjes of tuinschermen hebben hoe dan ook een warme en gezellige uitstraling, en zijn mooier dan de stenen muren van je gevel of de schuur. 

Vlonder

Vervang je terras door een houten vlonder, eventueel opgehoogd. Gebruik hier duurzaam hout voor dat tegen het Nederlandse weer kan. Ook hier geldt: hout is gezelliger dan de grauwe tegels die er nu misschien liggen. Geef je een beach party, dan strooi je er een zak speelzand overheen zodat iedereen, rondsloffend op slippers of blote voeten, dat echte strandtent-gevoel ervaart. 

Palmen

Er zijn palmen die het in ons klimaat goed doen in de tuin. Dit is de uitgelezen begroeiing die bij een strandtent hoort! Kijk op internet welke palmen betaalbaar zijn (kies zo nodig voor nep-palmen). Zet ze in grote potten. Er zullen geen kokosnoten aan groeien, maar ze werken wel sfeer verhogend. Koop wel wat losse kokosnoten bij de supermarkt ter decoratie bij het barretje. 

Mediterrane accessoires

Tot slot zorg je voor allerlei accessoires die met strand en zee en de daarbij horende horeca te maken hebben. Scheepstouw, schelpen, kleurige wandkleden en sfeervolle verlichting: zo’n snoer met allerlei gekleurde peertjes doet het altijd goed. Ook een paal met verschillende bordjes waarop afstanden naar je favoriete steden staan is een blikvanger die erbij hoort. Het is wat werk, maar je tuin is nu klaar voor het strandfeest!

Uit de krant