Ook verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio presenteerden zich tijdens Samen op pad.
Ook verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio presenteerden zich tijdens Samen op pad. Foto: persfoto

Minifestival Venray Dementievriendelijk geslaagd

Algemeen Centrum Economie Milieu en Duurzaamheid Onderwijs Overig Werk en Economie Wonen en Leven Zorg en Welzijn

Het minifestival Samen op pad vond zaterdag plaats op het Schouwburgplein in Venray. In een tentpaviljoen presenteerden zich verschillende zorg- en welzijnsinstellingen uit de regio.

Het publiek kon kennismaken met een breed aanbod aan ondersteunings- en ontspanningsmogelijkheden voor mensen met dementie en hun mantelzorgers, zoals de mantelzorgmakelaar, de duofiets, Kunstwerkplaats Venray, de Danssalon en het Alzheimer Café. Er werd ook informatie gegeven over zaken als begeleiding, hulp aan huis, dagbehandelingsmogelijkheden en dagbestedingsactiviteiten. Het festival werd bovendien opgeluisterd met optredens van solo- en koorzang, die zorgden voor een gezellige en ontspannen sfeer. Er werden tevens gratis koffie en thee met lekkere hapjes geserveerd voor de bezoekers.

Angelique Jansen, voorzitter van de Kerngroep Venray Dementievriendelijk die tekende voor de organisatie, was tevreden: “De weergoden waren ons gunstig gezind en de exposanten waren enthousiast, met name over de grote belangstelling en de fijne sfeer. Ik wil langs deze weg alle organisaties bedanken voor hun deelname, alsook de bedrijven en sponsoren die dit evenement mede hebben gefaciliteerd en ondersteund.”

Uit de krant