Afbeelding
Foto: Henk Lammen

CDA stelt vragen over niet doorgaan Carpush Veulen

Algemeen Cultuur en Uitgaan Veulen Wonen en Leven

Het CDA in de gemeente Venray stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over het niet doorgaan van de Carpush tijdens de kermis in Veulen. Vanwege het ontbreken van een vergunning kan volgens het CDA het traditionele evenement dit jaar niet doorgaan. De kermis duurt van 3 tot en met 6 september.

Het CDA vindt het erg frustrerend voor de organisatie en het dorp Veulen dat de Carpush dit jaar, door het niet kunnen verkrijgen van de vergunning, geen doorgang kan vinden. Zeker omdat het evenement al jaren wordt georganiseerd en veel extra bezoekers trekt naar de kermis, hetgeen goed is voor zowel het dorp Veulen als de plaatselijke ondernemers. Kort voor het evenement heeft de gemeente aangegeven dat de vergunningen niet tijdig kunnen worden afgegeven, terwijl de gemeente eerder had aangegeven alle medewerking te willen verlenen aan dit evenement, aldus het CDA in het schrijven. De partij vraagt zich af waarom de vergunning niet tijdig kon worden afgegeven en of er andere regels zijn dan in voorgaande jaren met betrekking tot de organisatie van dergelijke evenementen. Zo ja, dan vraagt het CDA wat die regels zijn.

De christendemocraten vragen zich tot slot af of er nog een mogelijkheid bestaat, ondanks de korte periode, om een vergunning te verstrekken voor de Carpush dit jaar.

Uit de krant