Afbeelding
Foto: Schijt aan de Grens

Die Verdammte Spielerei in Venray

Algemeen Cultuur en Uitgaan Regio Venray

In 2019 marcheerden ze ook al op Schijt aan de Grens. Onverschrokken trok dit Gentse zestal door het Stadspark. De festivalbezoeker maakte met ontzag plaats voor het zotste wandelorkest van het Westelijk Halfrond. En wat maakten ze indruk! Met een lach op het gelaat en de daarbij horende traan op de wang wordt Die Verdammte Spielerei in Venray herinnerd. En daarom zijn we blij dat Die Verdammte Spielerei ook dit jaar weer een uitstapje naar het Stadspark maakt.

Ze marcheren fier als een fanfare en lopen nooit verloren dankzij hun actieve en oplettende Herr Kapellmeister. Samen zorgen ze voor topmuziek in combinatie met volksverlakkerij. Typische fanfaremuziek, een polka, een radiomelodie, een vleugje klassiek of een andere geestige verrassing. Iedereen kent de klassieke fanfare.

Die Verdammte Spielerei neemt een loopje met deze volkse traditie. De tamboer-majoor ruilde het vaandel voor de megafoon en de muzikanten hun das voor een marcelleken. Die Verdammte Spielerei verzorgde ondertussen ontelbare optredens op gerenommeerde straattheaterfestivals en op festivals zoals Gentse Feesten, Zwarte Cross, Pukkelpop, Lowlands, Dranouter, Lokerse Feesten. 

En op zondag 28 augustus bij Schijt aan de Grens in Venray om 15.20, 16.50 en 18.20 uur.

Uit de krant