Afbeelding
Foto: eigen foto

Open dag zorgboerderij Samen

Algemeen Cultuur en Uitgaan Regio

Mathijs van Gaal, José van Hoenselaar en Jens Hoenselaar hebben op 1 juli 2021 Zorgboerderij Samen aan de Venrayseweg 19 in Overloon overgenomen van Iet Cremers. “Hebben hebben het er ontzettend naar onze zin en inmiddels hebben we al verschillende dingen veranderd naar onze eigen wens”, zegt Jens Hoenselaar.

“Een van deze wensen was om vijf dagen in de week geopend te zijn. Dit is per april 2022 gerealiseerd waar we erg trots op zijn. Wanneer je langs de boerderij op rijdt, zie je ook dat we het logo hebben veranderd.”

Jens is alle dagen aanwezig op de boerderij en Mathijs verdeelt zijn tijd tussen Dagbesteding Tante Sjaan in Sint Anthonis en de zorgboerderij. Jose blijft haar tijd aan de dagbesteding in Sint Anthonis spenderen en springt bij waar nodig op de boerderij. Jens heeft inmiddels samen met haar vriend Lars ook hun intrek genomen in het woonhuis van de boerderij.

“Op de zorgboerderij vinden wij het erg belangrijk dat de bezoekers mogen zijn wie ze zijn. Bij ons is de reden is dat je de boerderij bezoekt bijzaak. Ook staan wij voor het principe Samen 100 procent. Dit houdt in dat wij samen met de bezoeker zorgen dat een activiteit tot een succesvol eind komt waarbij het niet uitmaakt hoeveel deze bezoeker zelf nog kan.”

Een jaar geleden gaven we aan dat we graag een opening/open dag zouden houden om te laten zien waar we mee bezig zijn. Toen was dit helaas niet mogelijk in verband met de coronapandemie. Op zondag 28 augustus is het dan tijd voor iedereen die interesse heeft om te komen kijken van 11.00 tot 16.00. “Die dag zal er een kopje koffie klaar staan en leggen wij samen met het personeel graag uit waar we mee bezig zijn.”

Uit de krant