Bij de zweefmolen was maandagavond een incident met acht gewonden.
Bij de zweefmolen was maandagavond een incident met acht gewonden. Foto: Henk Lammen

CDA stelt vragen over zweefmolenincident

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Politie Venray

Het CDA Venray stelt naar aanleiding van het zweefmolenincident kermismaandag in Venray schriftelijke vragen aan het college van burgemeester en wethouders. Daarbij raakten acht personen gewond in de attractie Europe Flyer die als vervanger was aangetrokken van de Bon Voyage.

Burgemeester Kompier stelde met betrekking tot het incident dat alle formele onderzoeken nog moesten gaan komen. CDA Venray wil nu weten welke onderzoeken exact bedoeld worden. Ook wil de partij antwoord op de vraag wie de onderzoeken uitvoert. CDA Venray vraagt zich verder af binnen welke tijdsperiode de resultaten van de onderzoeken verwacht kunnen worden en wie de portefeuillehouder en politiek verantwoordelijke bestuurder is voor de kermis.

Het incident gebeurde waarschijnlijk doordat inzittenden van de attractie tijdens het zweven takken van een boom grepen. Deze takken waren met spanbanden opgespannen om de attractie voldoende ruimte te geven. Door het trekken is mogelijk een spanband losgeraakt en zijn takken in de draaicirkel van de zweefmolen terecht gekomen. Die hebben vervolgens schommels en inzittenden geraakt. De gemeente Venray maakt vaker gebruik van spanbanden bij het plaatsen van kermisattracties. Dat is een noodzakelijke maatregel om een kermis in het centrum van Venray mogelijk te maken.

Uit de krant