Conny Nabben krijgt het keurmerk uit handen van Martin Leenders.
Conny Nabben krijgt het keurmerk uit handen van Martin Leenders. Foto: eigen foto

Kwaliteitskeurmerk voor bieb

Algemeen Centrum Cultuur en Uitgaan Venray Wonen en Leven

BiblioNu heeft woensdag de kwaliteitsonderscheiding Vrijwillige inzet Goed Geregeld mogen ontvangen. Het keurmerk werd door wethouder Martin Leenders van Venray overhandigd aan vrijwilligerscoördinator Conny Nabben en in aanwezigheid van directeur Fons Steggink van BiblioNu.

‘De bibliotheken in Venray en Horst aan de Maas werken iedere dag met verschillende vrijwilligers. Voor de vrijwilligers is het belangrijk dat er een goed beleid is. En dat het niet alleen op papier goed in orde is, maar juist in de praktijk. Momenteel is er een mooie structuur met vrijwilligers en begeleiding. Vrijwilligers worden gekoppeld aan een maatje of vaste contactpersoon. Ze worden goed gezien in hun diversiteit en behoefte aan begeleiding’, aldus de motivatie om BiblioNu het keurmerk te geven. ‘De missie van de Bibliotheek is om mensen de mogelijkheid te geven om zich te ontwikkelen. BiblioNu wil niet alleen informatie aanbieden, maar ook mensen helpen die informatie te filteren, beoordelen, begrijpen en om te zetten in praktische kennis en wijsheid. Tijdens het behalen van de onderscheiding Vrijwillige inzet Goed Geregeld werd duidelijk dat de Bibliotheek iedere medewerker en vrijwilliger ontwikkeling biedt’. 

‘BiblioNu is erg trots dat ze het keurmerk heeft mogen ontvangen. Samen met twee werkgroepen en een meedenkpanel bestaande uit vrijwilligers, is er hard gewerkt voor deze onderscheiding. Je krijgt het niet zomaar. Het laat de betrokkenheid en deskundigheid zien van de vrijwilligers die dit samen met de vrijwilligerscoördinator voor elkaar hebben gekregen’.

Uit de krant

!