Afbeelding
Foto: 24 webvertising
Ingezonden mededeling

Vier innovaties die we de komende tijd kunnen verwachten

Algemeen

De technologische ontwikkelingen volgen elkaar in raptempo op. Soms verbazen wij ons erover dat iets al zo snel ingevoerd wordt en de oude optie gewoonweg verdwijnt. Denk aan de OV chipkaart en de kaartjesautomaat, opeens was hij van vele stations verdwenen. 

Daarom is het altijd fijn om van te voren te weten wat er gaat komen en wat de verwachting is. Wellicht ben je al bekend met sommige zaken, maar wij zetten de meest opvallende van komende tijd op een rij!

  1. Sneller internet

We doen tegenwoordig steeds meer online, of dit nu op de laptop of telefoon is, we zijn altijd ‘in de lucht’. Het wordt dan ook steeds belangrijker dat internet overal van goede én snelle kwaliteit is. Want zeg nou zelf; Langzaam internet is toch wel irritatie nummer één! 

Daarom is de introductie van glasvezel internet in vele wijken in onze regio al enige tijd gaande. Het is ook daadwerkelijk een aanrader om over te stappen op deze vorm van internet. Wanneer je eenmaal gewend bent aan deze snelheid, wil je nooit meer anders!

  1. Ga groener

Er was al een tijd een groene beweging gaande in ons land; De zakjes in de AH verdwenen, er komen steeds meer zonneparken en de elektrische auto’s werden steeds prominenter in het straatbeeld. Maar nu we ook nog geholpen worden door de actualiteit waar het gaat om de levering van gas, zullen we alle zeilen bij moeten zetten. De verwachting is dan ook dat de innovaties op dit gebied in raptempo zullen ontstaan. 

Denk aan meer laadpalen langs de openbare weg en op openbare parkeerplekken, steeds meer gasloze wijken en meer initiatieven waarbij je spullen (al dan niet tegen betaling) aan elkaar uitleent. Dit laatste zien we in steeds meer varianten, helaas wel met wisselend succes. Zo zijn in bijna iedere middelgrote stad de leenscooters al te vinden, het parkeren van deze elektrische racemonsters laat soms helaas wel te wensen over. 

  1. Minder post

Dit haakt eigenlijk aan op het sneller internet; De fysieke post wordt steeds minder, de postbode verdwijnt daarmee ook uit het straatbeeld. Instanties zoals de Belastingdienst gaat binnenkort stoppen met fysieke enveloppen en de verwachting is dat vele snel zullen volgen. 

Daarentegen worden de flits- en pakketbezorgers juist weer meer in het straatbeeld verwacht. Rustiger op straat wordt het dus niet. Doordat mensen online steeds meer bestellen, zullen de centrale drop-off punten van pakketjes waarschijnlijk ook toenemen. Eveneens een verandering in het straatbeeld.

  1. Gemakkelijk meerdere talen spreken

Iets als Google Translate was 20 jaar geleden nog ondenkbaar, toen was het schriftelijk zo goed als onmogelijk om te communiceren in een taal die je niet machtig was. Hiervoor moest je gespecialiseerde vertalers inhuren die hiervoor (natuurlijk) het nodige vroegen aan uurloon. Als je ziet wat voor vlucht deze vertaaltechnologie de afgelopen 20 jaar heeft genomen, kun je nagaan waar we over weer 20 jaar staan!

Onze voorspelling is dat je dan ook zeer gemakkelijk een andere taal kan spreken, door bijvoorbeeld in een apparaatje te praten die dit realtime vertaalt. Hier zijn nu al enkele prototypes van op de markt, maar die werken nog niet top. Over 20 jaar verwachten we dat elke inwoner van de wereld gemakkelijk vocaal met elkaar kan communiceren door middel van deze technologie.

Kortom, veranderen; We kunnen er niet omheen. Soms is het lastig wanneer iets verdwijnt, het is vaak even een fase van gewenning aan de nieuwe variant. Het enige wat we hiermee kunnen doen, is ons eraan overgeven. Maar af en toe even klagen over die goede, oude, tijd? Dat mag zeker!

Uit de krant