Afbeelding
Foto: Persfoto

Informatiepunt Digitale Overheid in bibliotheek

Algemeen Centrum Venray Wonen en Leven

In Bibliotheek Venray is iedere donderdag van 15.30 tot 17.00 uur een speciaal spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid. 

Mensen regelen zaken tegenwoordig steeds vaker via internet. Ook contact met de overheid gaat steeds vaker digitaal. Veel mensen vinden dit lastig en kunnen wel wat hulp gebruiken. Daarom is er in de Bibliotheek Venray het spreekuur bij het Informatiepunt Digitale Overheid. Bij dit informatiepunt kunnen bezoekers terecht met vragen over zaken zoals huur- en zorgtoeslag, rijbewijs, (verkeers)boetes, pensioen en uitkering. Klanten worden geholpen met het vinden van informatie op internet of worden doorverwezen naar één van de lokale partners of landelijke instanties voor verdere hulp. Het spreekuur is gratis en mensen hoeven geen lid van de bibliotheek te zijn. Kijk voor meer informatie op www.biblionu.nl/ido.

Het informatiepunt is een onderdeel van het landelijke programma Digitale Inclusie. De landelijke overheid wil dat iedereen digitaal mee moet kunnen doen en ziet hierin een rol voor de bibliotheken weggelegd. Bibliotheken zijn laagdrempelig en dicht in de buurt bij de burgers. Het Informatiepunt Digitale Overheid komt voort uit een samenwerking tussen de Koninklijke Bibliotheek, de openbare bibliotheken in Nederland en Manifestgroep-partijen waarin onder andere de Belastingdienst, CAK, CBR, CIZ, CJIB, DUO, SVB en UWV aan deelnemen.

Uit de krant