Een man uit Oostrum is zondagmorgen in Tilburg met een graafmachine ingereden op agenten.
Een man uit Oostrum is zondagmorgen in Tilburg met een graafmachine ingereden op agenten. Foto: eigen foto

Man uit Oostrum verwoest politieauto met graafmachine

Algemeen Oostrum

Een man (40) uit Oostrum is zondagmorgen in Tilburg met een graafmachine ingereden op enkele agenten. Dat gebeurde rond 9.00 uur bij een manege op de Broekstraat. De politie loste daarop enkele waarschuwingsschoten. De man wordt verdacht van poging tot doodslag.

De man vernielde eerst een auto bij de manege, terwijl er nog iemand inzat. Hij gooide onder andere een melkbus door de achterruit. Het slachtoffer in de auto kende de man niet. Daarna liep de man uit Oostrum naar de boerderij naast de manege, waar de shovel stond geparkeerd.

De eigenaar zou nog geprobeerd hebben om hem tegen te houden, maar het lukte de man de graafmachine te starten waarna hij terugreed naar de manege. De gewaarschuwde agenten riepen dat hij uit moest stappen. Zij zagen op dat moment dat hij een mes in zijn hand hield. De politie gebruikte pepperspray, maar die bleek onvoldoende te werken.

Toen de man met de graafmachine inreed op de politiewagen, werden er waarschuwingsschoten gelost. Vervolgens werd de man getaserd en kon hij worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau en zit vast voor verder onderzoek. De politiewagen werd bij het inrijden verwoest. De agenten bleven ongedeerd. Waarom de man dit allemaal deed, is nog niet bekend.

Volgens Omroep Brabant gaat het om een bekende van de politie.


Uit de krant