Afbeelding
Foto: persfoto

Vocal Group Transparant in Edam

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Vocal Group Transparant heeft zaterdag deelgenomen aan het vijfde succesvolle korenfestival van het Caeciliakoor Edam, in de St Nicolaaskerk aan de Voorhaven in het Zuiderzeestadje Edam. Een ruimte met een geweldige akoestiek voor koorzang. In tijdsblokken van twee uur lieten telkens zes koren twintig minuten hun programma horen. Ieder blok werd afgesloten met een door de zes koren gezamenlijk gezongen ‘As Long As I have music’. 

Vocal Group Transparant heeft zich hier absoluut van zijn beste kant laten zien. Onder leiding van dirigent Ron Hanssen en begeleid door Toon Konings op de piano. ‘Met al geheel opgewarmde stemmen door de diverse workshops die plaatsvonden in de bus en op een mooie oude locatie in Edam hebben zij de zaal, en ook de dirigent, tot vervoering gebracht en muzikaal meegenomen met een heel mooi divers repertoire. Het publiek was naderhand razend enthousiast: wat een energie op deze mooie locatie!’, zo meldt Transparant. ‘Ben je ook zo enthousiast geworden en lijkt het je fijn om deel uit te maken van deze warme, gezellige groep, en samen muziek te maken? Nu is het uitgelezen moment om je bij ons aan te sluiten! Naar aanleiding van de open repetitie op 16 mei hebben zich al behoorlijk wat mensen aangemeld om een aspirant- lidmaatschap te starten. Deze groep zal meteen ook mee gaan draaien in de Vocal School, dus het is nog niet te laat om je hier ook bij aan te sluiten. Dan kun je er ook bij zijn en beslagen ten ijs komen bij het groots opgezette 15-jarig jubileum van VGT in 2024, waarvoor nu de voorbereidingen echt op gang beginnen te komen’.

De komende weken (t/m 12 juni) zijn de repetities van VGT nog vrij toegankelijk in het kader van Zet je koor op de kaart: open deuren dagen tijdens de wekelijkse repetities in de Witte Hoeve van 20.00 uur tot 22.15 uur. Voor meer informatie: kijk op www.vocalgrouptransparant.nl of bel 0612574551.

Uit de krant