Medewerkers van Zorgboerderij Boer Hans gaven de bloemen in Heide voor het eerst water.
Medewerkers van Zorgboerderij Boer Hans gaven de bloemen in Heide voor het eerst water. Foto: Antoon Jeuken

Bloemen Venray Bloeit in Heide

Algemeen Heide

Ieder dorp in de gemeente Venray heeft inmiddels één of meerdere cortenstalen bloembakken staan. De bakken, een initiatief van Venray Bloeit, moeten het herkenbare uithangbord gaan worden van de gemeente Venray. In het centrum staan er al zo’n dertig en ook in de dorpen hebben de bakken nu een plek gekregen. In Heide werd de eerste bloembak afgelopen vrijdag officieel geopend.


Venray Bloeit-voorzitter Wim Peeters is enthousiast over het bloembakkenproject. “We hebben als Venray Bloeit natuurlijk meer projecten, maar de bloembakken zijn wel voor iedereen zichtbaar.”

Medewerkers van Zorgboerderij Boer Hans namen de officiële opening voor hun rekening. Met gieters kregen de 28 verschillende plantensoorten in de bloembakken symbolisch voor de eerste keer water. De zorgboerderij is verantwoordelijk voor het onderhoud van de bloembakken in het centrum van Venray. Voor alle andere bloembakken heeft Venray Bloeit andere afspraken gemaakt.

Venray Bloeit, een promotieplatform voor de gemeente Venray, begon vorig jaar al met de bloembakken in het centrum van Venray. “De reacties waren toen heel positief en daarom wilden we het initiatief uitrollen over de gehele gemeente. Venray Bloeit is er immers voor alle dorpen en inwoners van de gemeente Venray. We zijn toen in gesprek gegaan met het dorpsradenoverleg (dro) en iedereen was enthousiast.”

De bloemen zijn afkomstig van Kwekerij de Lifra uit Veulen en in samenwerking met de zorgboerderij zijn de bloemen geselecteerd. De bakken zijn gemaakt en ontworpen door Cr8las Group uit Venray. “We werken graag met ondernemers uit de gemeente Venray. We zijn natuurlijk trots op de ondernemers uit de gemeente en daar kan dit project nog een beetje aan bijdragen.”

De bloembakken vormen volgens Peeters een fleurig geheel. “De gemeente Venray bloeit en hoe kun je dat nou op een betere manier laten zien als met kleurrijke bloembakken.”

Uit de krant