Wethouder Cor Vervoort nam de eerste viltjes in ontvangst.
Wethouder Cor Vervoort nam de eerste viltjes in ontvangst. Foto: Persfoto

Millenniumdoelen op viltjes

Algemeen Centrum Venray Wonen en Leven

Het Mondiaal Platform presenteerde afgelopen zaterdag tijdens de uitgestelde jubileumviering van de millenniumfontein op het Schouwburgplein bierviltjes met daarop de millenniumdoelen. De millenniumdoelen worden gesymboliseerd rondom de fontein. Met de bierviltjesactie wil het Mondiaal Platform bezoekers weer bewustmaken van de doelen en nog een keer uitleggen waar het ook alweer allemaal over gaat. Wethouder Cor Vervoort nam zaterdag de eerste viltjes in ontvangst. 

Met de bierviltjesactie wil het Mondiaal Platform Venray de bewustwording van de aanpak van grote wereldproblemen die de fontein symboliseert weer even onder de aandacht brengen. Want de millenniumfontein is niet alleen een mooie en gezellige sfeermaker. In de tegels rondom de waterpartij zijn acht tekens gefreesd die die millenniumdoelen symboliseren: geen armoede en honger meer, alle kinderen naar school, gelijke rechten voor alle mensen, kindersterfte voorkomen, goede zorg voor zwangerschap en bevallen, voorkomen van ziektes als malaria, een duurzaam leefmilieu en eerlijke handel.

Deze doelstellingen zijn wereldwijd inmiddels uitgebreid en onderschreven door 189 landen, en moeten worden gehaald voor 2030. Dat het goed is om daar wat vaker bij stil te staan benadrukte ook de Venrayse wethouder. “Goed dat de millenniumfontein ons daar af en toe weer aan herinnert.” Op de bierviltjes die zondag zijn gepresenteerd staat uitleg over de millenniumdoelen. Die bierviltjes worden gebruikt door horecaondernemingen rondom de fontein.

Het was een feestelijk programma waarmee het Mondiaal Platform Venray zaterdag het uitgestelde jubileum van de millenniumfontein vierde. Met medewerking van muzikale duizendpoot Luuk Lenders, de dansers van Danshuis Venray-Well, een filmpje over het Schouwburgplein toen en nu met de rol van de fontein en gesprekken met vluchtelingen uit Syrië en Jemen. Kijk voor een impressie op de website www.mondiaalplatformvenray.nl.

Uit de krant