Afbeelding
Foto: persfoto

Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders

Algemeen Oirlo

Lei Zanders (85) uit Oirlo heeft maandagmiddag de bronzen waarderingspenning van de gemeente Venray in ontvangst genomen. Hij ontving de onderscheiding uit handen van locoburgemeester Cor Vervoort.

Al 45 jaar verzorgt Zanders elke zaterdag het kerkhof in Oirlo. Hij harkt, schoffelt en vult graven met zand bij na heftige regenbuien. In de winter ruimt hij sneeuw, in de zomer geeft hij water bij de graven die niet meer bezocht worden. Ook verwelkte planten of bladeren hebben bij hem geen kans. Bij uitvaarten zorgt hij er persoonlijk voor dat het kerkhof er steeds netjes bij ligt. En zo gaat het lijstje maar door. Maar feit is wel: dankzij het wekelijkse onderhoud van Zanders ziet het kerkhof in Oirlo er steeds mooi en verzorgd uit.

Dat geldt ook voor de rest van dorp. Zanders is op Nieuwjaarsdag steeds de eerste die de restanten van het vuurwerk op het dorpsplein in Oirlo opruimt. En hij is altijd behulpzaam bij het tuinonderhoud van een aantal mede-dorpsbewoners. Een deel van de vergoedingen die hij daaruit ontvangt doneert hij aan de muziekvereniging Ons Genoegen. Voor deze muziekvereniging bezorgt hij tevens de correspondentie bij alle leden. Hetzelfde doet hij al meer dan tien jaar voor de Katholieke Bond van Ouderen (KBO). Zo zorgt hij dat het magazine De Schakel steeds op tijd bij de doelgroep op de mat valt.

Het college van burgemeester en wethouders wil hem bedanken voor zijn jarenlange inzet en heeft daarom de bronzen waarderingpenning van de gemeente Venray toegekend.

Uit de krant