Afbeelding
Foto: 24 webvertising
Ingezonden mededeling

Zes redenen om voor glasvezel te kiezen

Algemeen

Doordat het glasvezelnetwerk zich in Nederland steeds verder uitbreidt, overwegen ook steeds meer mensen om over te stappen van een kabelaansluiting naar glasvezel. Dat heeft verschillende redenen. Hieronder zetten we de belangrijkste motieven op een rij.

Enorme snelheid

Glasvezel is supersnel. Dat komt omdat de informatie via laserlicht wordt verzonden. De glasvezelkabel bevat uit allerlei strengen heel dun glas. Via dit glas verspreidt het laserlicht zich razendsnel over heel grote afstanden. Hierdoor krijg je dus een internetverbinding met de snelheid van het licht! Er kunnen snelheden bereikt worden tot wel 1000 Mb/s. Al is dit wel afhankelijk van je internetabonnement.

Heel stabiel

Glasvezel is enorm stabiel in vergelijking met internet via de kabel. Dat komt doordat de traditionele verbindingen onder meer afhangen van de afstand van de centrale. Hoe meer meters er tussen zitten, hoe kleiner het signaal. Doordat glasvezel zo snel is als het licht, maakt de afstand niet uit. Verder kunnen radiofrequenties voor storingen zorgen op het kabelnetwerk. Bij glasvezel heb je daar geen last van. Datzelfde geldt voor storingen en slecht weer.

De up- en downloadsnelheid is gelijk

Nog een belangrijk pluspunt: up- en downloadsnelheden bij glasvezel zijn gelijk, terwijl er bij een reguliere kabelaansluiting weldegelijk verschil is. Het duurt bij internet via de kabel veel langer om bestanden te uploaden, dan te downloaden. Dat is natuurlijk heel vervelend als je een grote hoeveelheid foto’s of video’s online wilt opslaan. Glasvezel heeft dit probleem niet. Hierbij gaat zowel het up- als het downloaden razendsnel.

Geen irritaties meer

Herken je het volgende: je wilt op vrijdagavond een leuke film streamen, maar het lijkt wel of de hele straat datzelfde van plan is. Telkens krijg je dat vervelende zandlopertje in beeld. Ook al iedereen in huis online is, gaat de snelheid van het internet behoorlijk omlaag. Met glasvezel heeft niemand daar meer last van. Zelfs als de hele buurt online is, dan heeft dat geen invloed op de snelheid en de kwaliteit van je internet. Hoe prettig is dat!

Hoge beeldkwaliteit 

Je kunt een glasvezelabonnement afsluiten voor internet, maar ook voor bellen en televisiekijken. Daarbij zijn er net zoals bij kabeltelevisie allemaal pakketten mogelijk. Zo kun je zelf bepalen of je weinig televisiezenders in je pakket wilt hebben, of juist heel veel. Wat niet verschilt, is de beeldkwaliteit. Deze is heel stabiel en helder. Heerlijk om naar te kijken!

Niet duurder, misschien zelfs goedkoper 

De glasvezelabonnementen hebben ongeveer dezelfde prijs als de kabelabonnementen. Soms ben je door aantrekkelijke aanbiedingen zelfs goedkoper uit. Online kun je de verschillende aanbieders van glasvezel vergelijken. Houd er rekening mee dat een up- en downloadsnelheden van 1 Gbit/s alleen voor de echte zwaar-gebruikers nodig is. Tot 50 Mbit/s is geschikt voor mensen die alleen of samen wonen en maar beperkt gebruik maken van internet. Voor een standaard gebruiken is een snelheid tot 100 Mbit/s heel prettig. Worden de kinderen groter en willen meerdere gezinsleden apart van elkaar, maar wel tegelijk Netflixen, gamen en muziek streamen? Dan is tot 200 Mbit/s een ideale snelheid.

Uit de krant