Paul Vondenhoff neemt namens alle medewerkers van Van Boxtel hoorwinkels het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst van Alzheimer Nederland.
Paul Vondenhoff neemt namens alle medewerkers van Van Boxtel hoorwinkels het certificaat Samen dementievriendelijk in ontvangst van Alzheimer Nederland. Foto: Suzanne Zandvoort/Van Boxtel hoorwinkels.

Van Boxtel hoorwinkels dementievriendelijk

Algemeen Venray Werk en Economie

De kans om de diagnose dementie te krijgen stijgt als je ouder wordt. Eén op de vijf krijgt het. Doordat vrouwen gemiddeld ouder worden dan mannen, is dat bij hen zelfs één op de drie. In Venray wonen nu 770 mensen met dementie. De prognose is dat die groep groeit naar 930 in 2025 en naar 1800 in 2050. Service- en dienstverleners moeten daar rekening mee houden.

“Als je weet dat bijna één op de tien mensen die bij ons een uitgebreide hoormeting komen doen een vorm van dementie heeft, dan weet je hoe belangrijk het is dat we de signalen herkennen en er goed mee omgaan. Daarom hebben we als partner van Alzheimer Nederland dit onderwerp prioriteit gegeven”, zegt Paul Vondenhoff, directeur van Van Boxtel hoorwinkels.

De afgelopen weken heeft Alzheimer Nederland de training Samen Dementie­vriendelijk: goed omgaan met dementie aan alle medewerkers gegeven; zowel in de winkels als aan de mensen bij het contactcenter en het servicekantoor. Ook het team van Van Boxtel hoorwinkel aan de Grotestraat 100 in Venray heeft de training enthousiast gedaan.

Paul Vondenhoff: “Nu kunnen onze medewerkers bij mensen in de winkel en aan de telefoon signalen van dementie herkennen. Ze kunnen het bespreekbaar maken én de juiste service geven. Met het predicaat Samen dementievriendelijk zetten we een stap naar een dementievriendelijke wereld. Om te zorgen dat mensen met dementie vaker op begrip en de juiste hulp kunnen rekenen, roepen wij andere retailers op hun medewerkers ook te laten trainen door Alzheimer Nederland.”

Aanmelden daarvoor kan via: www.samendementievriendelijk.nl.

Uit de krant