Het toeptoernooi was een groot succes.
Het toeptoernooi was een groot succes. Foto: eigen foto

Kiwanis Toeptoernooi

Algemeen Venray

Het jaarlijkse toeptoernooi, georganiseerd door Kiwanis Club Schieëpersland Venray e.o., vond dit jaar weer plaats. Na twee jaar coronastop vond het toernooi op 22 april weer plaats. Dit jaar was de opbrengst voor de kinderen in Oekraïne. 

116 Spelers werden om 18.00 uur ontvangen in Zaal Odeon bij Bij Roel Linssen (BRL). Hier werd de benodigde informatie verstrekt waarna iedereen weer vertrok om in drie ronden van vier spellen te gaan toepen in drie verschillende cafés. Zo werd in acht cafés tegelijkertijd getoept. De deelnemende cafés waren De Stad, Gastrobar Tof, De Uitmarkt, De Klokkenluider, Het Moment, Café Hulsman, De Artiest en Proeflokaal Goesting.

Wisselbekers
Na 3,5 uur toepen kwam alle deelnemers in Zaal Odeon weer samen. De winnaars van de jeugdbeker en van de dames-, heren- en teamwisselbekers waren nu bekend en er kon gestart worden met de belangrijke finale om de Piet van Benschop Wisselbokaal. Om deze bokaal draaide het sportieve deel van deze avond eigenlijk.

Grote finale
Onder begeleiding van spreekstalmeester Martin Derks starten de laatste vier deelnemers aan die finale. Door de manier van spelen en de begeleiding werd het een spannend geheel. Langzaam viel de eerste kandidaat af, daarna nummer twee en nu bleven Henk Hendrix en Robbert de la Roy over. Dat leidde tot een zinderend slot. Robbert viel als derde af en Henk Hendrix werd de grote winnaar van het Venrayse Kiwanis Toeptoernooi 2022. Volgend jaar krijgt Henk Hendrix weer de kans om zijn eer te verdedigen.

Na afloop van het toeptoernooi konden de Kiwanis 5.350 euro ter beschikking stellen voor hulp aan kinderen uit Oekraïne.

De organisatie van het toeptoernooi kijkt terug op een geslaagde editie: “Dank aan alle deelnemers, sponsoren, cafés en de brouwerijen voor dit prachtige resultaat.”

Uit de krant