Afbeelding
Foto: Eef Bongaarts.

Wereldpaviljoen vaker open voor Oekraïnse kinderen

Algemeen

Het Wereldpaviljoen in Steyl opent vaker de deuren open voor Oekraïnse kinderen en hun ouder(s). Dat hebben de vrijwilligers afgelopen weekend besloten tijdens de jaarvergadering van het Wereldpaviljoen. Hoe vaak is nog niet te zeggen. omdat daarvoor nog extra fondsen moeten worden gezocht.

De eerste bijeenkomst met de oorlogsslachtoffers uit Oekraïne was een geweldig succes. “We hadden gerekend op een kleine vijftig mensen. Er kwamen er meer dan honderd”, aldus voorzitter René Poels van het Wereldpaviljoen. “Even konden de gasten de oorlog vergeten. De kinderen genoten enorm van de vliegreis, de djembé workshop en de VR-experience. Maar ook van het knutselen, zelf speelgoed maken of een armbandje vlechten. Vooral de dromenvangers waren erg in trek. Veel Oekraïense kinderen hebben last van nachtmerries als gevolg van hun traumatische ervaringen.”

De middag in Steyl bestond naast een bezoek aan het Wereldpaviljoen ook nog uit een wandeling door de Kloostertuinen. “De gasten waren na afloop enorm dankbaar. Onze vrijwilligers hebben met tranen in de ogen afscheid genomen. Het waren emotionele momenten”.

Deze eerste ontmoeting is mede mogelijk gemaakt dankzij het feit dat het Leger des Heils zorgde voor het vervoer van de gasten per autobus. De gemeente heeft voor dit project een subsidie verleend op basis van de subsidieregel Ondersteuning Oekraïnse Oorlogsslachtoffers.

Uit de krant