Afbeelding
Foto: OTTO Workforce

Van Gool in partnerfonds 2 van PSV

Algemeen Venray Werk en Economie

EDCO Eindhoven BV, Frank van Gool, Koninklijke Jumbo Foodgroep BV, Maarten Franken en Royal Swinkels Family Brewers vormen samen het door PSV opgerichte Partnerfonds 2. De vijf partijen stellen PSV gezamenlijk direct een lening van dertig miljoen euro ter beschikking. Door het kapitaal wordt de financiële positie van PSV sterk verbeterd.

Voor de vijf partijen gelden dezelfde voorwaarden als voor de bedrijven die zich zes jaar geleden aansloten bij het eerste partnerfonds dat de club oprichtte. In 2016 stelden Philips, ASML, De Mandemakers Groep, Opportunity Partners en VDL Groep PSV ook dertig miljoen euro ter beschikking. Met dat bedrag werden oude leningen geherfinancierd en er werd geïnvesteerd in faciliteiten op PSV Campus De Herdgang. Het bedrag dat nu ter beschikking komt is ook bestemd voor investeringen op de PSV-campus en in het Philips Stadion. Ook biedt het de technische leiding van de club meer mogelijkheden om strategische investeringen op de spelersmarkt te doen, zoals PSV dat in het recente verleden deed met het aantrekken van bijvoorbeeld Noni Madueke en Mauro Junior. Het geld is niet bedoeld om te investeren in directe versterkingen voor het eerste elftal.

“De vijf partners denken op een geweldige manier met PSV mee en zorgen ervoor dat het fundament onder onze club weer verder verstevigd is”, reageert Toon Gerbrands, algemeen directeur van PSV. “Dankzij de betrokkenheid van deze partijen uit de Brainportregio kunnen wij blijven bouwen aan een sterk PSV”, vervolgt hij. “Wij verwachten door deze keuze onze concurrentiepositie nationaal en internationaal te versterken. Het bedrag dat PSV ontvangt, wordt door de partijen in de vorm van een achtergestelde lening verstrekt. Hierdoor is de liquiditeitssituatie en de balanspositie van PSV sterk verbeterd. Over tien jaar begint de aflossingsperiode. Wij kunnen er zelf voor kiezen om daar eerder mee te starten. PSV geeft geen zeggenschap uit handen en blijft volledig baas in eigen huis.”

Uit de krant