Afbeelding
Foto: depositphotos

Café Zana blijft open

Algemeen 112 Venray

De buren van Café Zana aan de Merseloseweg hebben geen keiharde bewijzen geleverd over de vermeende overlast die bezoekers van het café veroorzaken.

Om die reden weigert de Raad van State het café te sluiten, totdat later dit jaar de bodemzaak is behandeld en einduitspraak is gedaan. De hoogste bestuursrechter benadrukt dat hij in deze spoedprocedure een belangenafweging heeft gemaakt die in het voordeel van de café-uitbater uitvalt. Immers, de vraag, of en hoeveel overlast er wordt veroorzaakt en of het café wel op de goede plek zit te midden van woningen, wil de Raad pas in de bodemzaak gaan beantwoorden. En hoewel de beide directe buren klagen over late openingstijden, veel herrie en stankoverlast van een kachel, is dat niet met aannemelijke bewijzen onderbouwd. 

Alleen zeggen dat er overlast is, is niet voldoende, blijkt uit de uitspraak, temeer daar de gemeente Venray aangeeft ook geen aanwijzingen heeft dat het café voor onaanvaardbare overlast in de buurt zorgt. In ieder geval kan Café Zana voorlopig open blijven. Het café mag, nu de coronabeperkingen zijn opgeheven, in het weekend weer tot de kleine uurtjes open blijven. Het terras moet wel al om acht uur ’s avonds dicht.

Door Jan van Ommen

Uit de krant