Afbeelding
Foto: eigen foto

Puzzel Piëlreus bij boodschappen

Algemeen Ysselsteyn

Carnavalsvereniging De Piëlreus uit Ysselsteyn gaf zaterdagmiddag in samenwerking met Coop van Buel het startsein voor een vasteloavendspuzzelactie. Piëlreus-prins Erwin deelde als kassier de eerste spaarzegels uit aan het winkelend publiek.

Dat deed hij onder toeziend oog van vorst Martijn en Ton en Evelien van Buel, eigenaren van de Coop in Ysselsteyn. Prins Erwin is blij met de actie. “De tijd is nu nog steeds niet zoals we graag zouden willen. Toch brengen wij graag het gevoel van vastelaovend bij de mensen thuis.”

Vorst Martijn laat weten dat Ted Lenssen van Studio Doerak drie puzzels heeft ontworpen. “Het zijn prachtige puzzels. Er worden puzzels uitgebracht van 48, 200 en 1000 stukjes. Op deze manier kan iedereen in Ysselsteyn meedoen.” Ton en Evelien van Buel hebben de supermarkt in Ysselsteyn één jaar geleden overgenomen. Het ondernemerspaar vindt het bijzonder om te zien hoe actief De Piëlreus is: “Wij zijn blij dat we aan deze actie gezamenlijk hebben kunnen opzetten.”

Klanten van de Coop krijgen bij iedere tien euro een spaarzegel. Bij een volle spaarkaart met tien zegels en een klein geldbedrag kan een puzzel worden uitgezocht.

Uit de krant