Afbeelding
Foto: eigen foto

Ensemble Camerata in Odapark

Algemeen Cultuur en Uitgaan Venray

Zondag 30 januari staat er weer een concert in het Theehuis van het Odapark op het programma. Het Utrechtse ensemble Camerata Trajectina speelt dan muziek uit de Gouden Eeuw.

Camerata is ook in het Odapark een oude bekende. Drie jaar geleden werd een concert gegeven samen met de bekende presentator van Andere tijden, Hans Goedkoop. Dit keer concerteert het ensemble zonder gast, maar wel met een bijzonder programma, muziek die populair was in de Gouden Eeuw.

De muziek die toen klonk in de straten en in de huizen, op de carillons en op de orgels in de kerken. Je zou dit programma een soort Spotify van de Gouden Eeuw kunnen noemen. Camerata brengt in dit instrumentale programma een ode aan de onsterfelijke muziek van die eeuw. Iedere melodie krijgt zijn eigen jas en klinkt weer als nieuw. Camerata Trajectina heeft naam gemaakt met zijn voortdurende pleidooi voor de Nederlandse muziek vanaf de middeleeuwen tot en met de 17e eeuw.

De versoepelingen, dinsdagavond afgekondigd in de persconferentie van het kabinet, maken het mogelijk dit concert door te laten gaan. Er zijn zondag twee uitvoeringen van de concerten, een om 14.00 uur en een om 16.00 uur. 

Inmiddels zijn de twee concerten uitverkocht. Er komen echter nog meer theehuisconcerten. Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Vraag daarvoor de nieuwsbrief aan via info@theehuisconcerten.nl.

Uit de krant