Afbeelding
Foto: persfoto

Ronde Tafel 160 steunt Praothuus

Algemeen Ysselsteyn

De Ronde Tafel 160 Venray-Horst is een actieve groep die zich inzet voor de lokale gemeenschap. Met veel enthousiasme werd onlangs het Praothuus in Ysselsteyn ondersteund door de Ronde Tafel. Rob Wilms en Martijn Claessens brachten een bezoekje aan de ‘huiskamer van Ysselsteyn’ en overhandigden onder meer koffiemokken aan Ingrid Bovee en Annemarie Koonings, mede-initiatiefnemers van het Praothuus.

De koffiemokken werden dankbaar in ontvangst genomen en maken onderdeel uit van de donatie van in totaal 2500 euro. Het Praothuus is te vinden in ‘t Zorghuus aan het Lovinckplein in Ysselsteyn. ’t Zorghuus is een reeds gerealiseerd dorpsinitiatief voor en door mensen uit Ysselsteyn en directe omgeving. Om de connectie tussen de bewoners van het dorp en de mensen in ‘t Zorghuus laagdrempelig te houden is er een werkgroep aan de slag gegaan om te kijken welke mogelijkheden er nog meer waren. Het idee van een Ysselsteynse huiskamer, waar men elkaar laagdrempelig kan ontmoeten, werd hier geboren.

De deur van het Praothuus staat altijd open voor een kopje koffie, een praatje, om een krantje te lezen, een potje te kaarten of samen heugelijke gebeurtenissen, zoals Koningsdag, op televisie te kijken. Zowel bewoners van `t Zorghuus als andere dorpsgenoten en bezoekers zijn welkom. Een gastvrouw is aanwezig op vrijwillige basis en er is verder geen commerciële grondslag. De Ronde Tafel 160 Venray-Horst heeft graag een bijdrage aan dit initiatief geleverd.

Samen met de leden wordt er door de Ronde Tafel jaarlijks in juni een seminar georganiseerd met interessante sprekers. Vanwege de coronabeperkingen werd het seminar afgelopen jaar geschrapt, maar dit jaar hoopt de tafel op eerste woensdag van juni wel een seminar te organiseren. Met de opgehaalde gelden van het seminar worden goede doelen gesteund.

Uit de krant