Foto:

Sprekersplein met presentaties en insprekers

Het eerste Sprekersplein in het nieuwe jaar is komende dinsdag 18 januari en vindt digitaal plaats vanwege de covidmaatregelen. Er zijn twee presentaties (van de twee BMC-kwartiermakers die onderzoek doen naar inbedding van het Venrayse cultureel erfgoed en van het Aanjaagteam Centrumvisie). Tot op heden hebben zich twee insprekers gemeld. Zij spreken over woningbouw in Venray en overlast door coffeeshops. 

De opzet van Sprekersplein is vorig jaar enigszins gewijzigd. In plaats van 19.30 uur begint de (digitale) bijeenkomst om 19.00 uur en start met de presentaties in plaats van de insprekers, zoals aanvankelijk de volgorde was. Er zijn maximaal twee presentaties die elk maximaal een half uur in beslag mogen nemen. De onderwerpen van de insprekers dienen evenals voorheen raakvlakken te hebben met actuele onderwerpen die in Venray spelen en waarover de raadscommissies en de gemeenteraad over debatteren en besluiten. De eerstvolgende commissievergaderingen zijn dinsdag 25 januari (Wonen), woensdag 26 januari (Werken en Besturen) en donderdag 27 januari (Leven). 

De raad vergadert dinsdag 15 februari voor het eerst. Insprekers kunnen zich aanmelden tot 17.00 uur op de dag vóór het Sprekersplein via www.venray.nl/aanmelden-digitaal-sprekersplein/formulier.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten