Afbeelding

Sprekersplein met presentaties en insprekers

Algemeen Politiek Venray

Het eerste Sprekersplein in het nieuwe jaar is komende dinsdag 18 januari en vindt digitaal plaats vanwege de covidmaatregelen. Er zijn twee presentaties (van de twee BMC-kwartiermakers die onderzoek doen naar inbedding van het Venrayse cultureel erfgoed en van het Aanjaagteam Centrumvisie). Tot op heden hebben zich twee insprekers gemeld. Zij spreken over woningbouw in Venray en overlast door coffeeshops. 

De opzet van Sprekersplein is vorig jaar enigszins gewijzigd. In plaats van 19.30 uur begint de (digitale) bijeenkomst om 19.00 uur en start met de presentaties in plaats van de insprekers, zoals aanvankelijk de volgorde was. Er zijn maximaal twee presentaties die elk maximaal een half uur in beslag mogen nemen. De onderwerpen van de insprekers dienen evenals voorheen raakvlakken te hebben met actuele onderwerpen die in Venray spelen en waarover de raadscommissies en de gemeenteraad over debatteren en besluiten. De eerstvolgende commissievergaderingen zijn dinsdag 25 januari (Wonen), woensdag 26 januari (Werken en Besturen) en donderdag 27 januari (Leven). 

De raad vergadert dinsdag 15 februari voor het eerst. Insprekers kunnen zich aanmelden tot 17.00 uur op de dag vóór het Sprekersplein via www.venray.nl/aanmelden-digitaal-sprekersplein/formulier.

Uit de krant