<p>Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen. &nbsp;</p>

Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen.  

(Foto: pixabay)

College Venray: verlengen lokale steunmaatregelen corona

Op 11 januari stelde het college van B en W van de gemeente Venray de zesde impactanalyse corona vast. Vanwege de aanhoudende coronapandemie wil het college de lokale steunmaatregelen ook in 2022 voortzetten. De gemeenteraad neemt op 15 februari een besluit hierover. 

Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen. Ondernemers in bepaalde sectoren kunnen dan weer opnieuw een tegemoetkoming van maximaal  500 euro aanvragen. Ook stelt het college voor om, net als afgelopen jaar, bij de horeca geen terrasgelden te innen in het eerste halfjaar van 2022. Ook zijn uitgebreide terrassen toegestaan, waar dit veilig en verantwoord kan. En marktlieden betalen alleen standgeld als zij er ook daadwerkelijk staan in de eerste twee kwartalen. Naast de lokale steunmaatregelen blijven de landelijke maatregelen van kracht.

Wethouder Jan Jenneskens: “Juist in deze tijd is het belangrijk om op elkaar te letten en elkaar te helpen. We zien overal in Venray mooie initiatieven ontstaan, vaak kleinschalig, maar wel belangrijk, want ze dragen duurzaam bij aan een versteking van de leefomgeving. Daarom bereiden we ook een regeling voor om dit soort kleine initiatieven financieel te ondersteunen. Straks, als de coronamaatregelen het weer toestaan om elkaar te ontmoeten, stellen we deze regeling open.”

In de Venrayse gemeenschap zijn de afgelopen periode mooie initiatieven ontstaan, bijvoorbeeld om eenzaamheid te voorkomen bij ouderen en jongeren. Jenneskens: “Een mooi, nieuw initiatief is Join Us. Jongeren die het lastig vinden om contacten te leggen en te onderhouden, komen samen in The B in Venray. Daar kunnen zij met andere jongeren in contact komen, ondernemen zij activiteiten en krijgen ze persoonlijke coaching om sociaal sterker te worden. Uiteindelijk hunkeren we allemaal naar meer sociale contacten en momenten van gezelligheid en verbinding. Hopelijk komen er snel meer mogelijkheden, maar we moeten nog even volhouden, hoe moeilijk ook.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten