Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen.
Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen. Foto: pixabay

College Venray: verlengen lokale steunmaatregelen corona

Algemeen

Op 11 januari stelde het college van B en W van de gemeente Venray de zesde impactanalyse corona vast. Vanwege de aanhoudende coronapandemie wil het college de lokale steunmaatregelen ook in 2022 voortzetten. De gemeenteraad neemt op 15 februari een besluit hierover. 

Het college wil het herstel- en stimuleringsfonds corona opnieuw openstellen. Ondernemers in bepaalde sectoren kunnen dan weer opnieuw een tegemoetkoming van maximaal  500 euro aanvragen. Ook stelt het college voor om, net als afgelopen jaar, bij de horeca geen terrasgelden te innen in het eerste halfjaar van 2022. Ook zijn uitgebreide terrassen toegestaan, waar dit veilig en verantwoord kan. En marktlieden betalen alleen standgeld als zij er ook daadwerkelijk staan in de eerste twee kwartalen. Naast de lokale steunmaatregelen blijven de landelijke maatregelen van kracht.

Wethouder Jan Jenneskens: “Juist in deze tijd is het belangrijk om op elkaar te letten en elkaar te helpen. We zien overal in Venray mooie initiatieven ontstaan, vaak kleinschalig, maar wel belangrijk, want ze dragen duurzaam bij aan een versteking van de leefomgeving. Daarom bereiden we ook een regeling voor om dit soort kleine initiatieven financieel te ondersteunen. Straks, als de coronamaatregelen het weer toestaan om elkaar te ontmoeten, stellen we deze regeling open.”

In de Venrayse gemeenschap zijn de afgelopen periode mooie initiatieven ontstaan, bijvoorbeeld om eenzaamheid te voorkomen bij ouderen en jongeren. Jenneskens: “Een mooi, nieuw initiatief is Join Us. Jongeren die het lastig vinden om contacten te leggen en te onderhouden, komen samen in The B in Venray. Daar kunnen zij met andere jongeren in contact komen, ondernemen zij activiteiten en krijgen ze persoonlijke coaching om sociaal sterker te worden. Uiteindelijk hunkeren we allemaal naar meer sociale contacten en momenten van gezelligheid en verbinding. Hopelijk komen er snel meer mogelijkheden, maar we moeten nog even volhouden, hoe moeilijk ook.”

Afbeelding
‘Vertraging Maaslijn funest voor groei regio’ Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Anton Kropivšek neemt afscheid Algemeen 4 uur geleden
Afbeelding
Nieuw programma Schouwburg Venray Algemeen 17 mei, 15:01
Afbeelding
Bronzen waarderingspenning voor Lei Zanders Algemeen 17 mei, 13:22
Afbeelding
Airfryer: een gezond alternatief voor de traditionele frituur! Ingezonden mededeling 12 mei, 13:20
Afbeelding
Frans Koenen trainer van het jaar Sport 17 mei, 10:33
Afbeelding
Vijfde plek voor Britt Jans-Beken Sport 17 mei, 08:56
Afbeelding
Droom zussen komt uit met Lole Fashion Nieuws 17 mei, 08:41