In 2021 heeft GGD Limburg-Noord in totaal 775.000 coronavaccinaties gezet
In 2021 heeft GGD Limburg-Noord in totaal 775.000 coronavaccinaties gezet Foto: Pixabay

Boostercampagne GGD draait op volle kracht

Venray Venray Zorg en Welzijn

De boostercampagne van GGD Limburg-Noord komt deze week ‘op topsnelheid’. Dat meldt de gezondheidsdienst op haar website. Sinds vorige week maandag worden er 9000 vaccins per dag gegeven in de vier vaccinatiecentra in Roermond, Venlo, Venray en Weert. ‘Belangrijke stappen in de strijd tegen corona’, aldus de GGD. 

Jaap Wijnands, coördinator van de vaccinatiecampagne, licht toe: “Dankzij een stevige inzet van onze eigen medewerkers en hulp van externe partners hebben wij de boostercampagne nu maximaal opgeschaald. In tweeploegendiensten, zeven dagen per week, kunnen we meer prikken geven dan door het ministerie van ons gevraagd is. We kunnen nu elke week 63.000 afspraken plannen. In totaal heeft de GGD in de regio nu meer dan 140.000 boosterprikken gegeven. Daarbij komen dan nog de 44.000 prikken die de huisartsen in Noord- en Midden-Limburg de afgelopen twee weken aan hun eigen patiënten hebben gegeven. Ook zorginstellingen met een eigen medische dienst hebben hun bewoners en personeel zelf gevaccineerd.  In januari ronden we het prikken van bewoners van zorginstellingen zonder medische dienst af. Voor het prikken van niet-mobiele thuiswonenden hebben we weer extra mobiele teams ingezet. Ook hier leveren de huisartsen een welkome bijdrage door zoveel mogelijk van hun eigen niet-mobiele patiënten te vaccineren. Al met al een prestatie van formaat, vooral omdat andere processen zoals de reguliere taken van de GGD, het covid-testen en het grootschalige bron- en contactonderzoek gewoon blijven doorlopen.”

In 2021 heeft GGD Limburg-Noord in totaal 775.000 coronavaccinaties gezet. In de vier testlocaties werden ruim 546.000 mensen op corona getest, waarvan 70.000 kinderen tot 12 jaar.

Het geven van boosterprikken gebeurt alleen op afspraak. Aanmelden voor een boostervaccinatie? Maak dan een online afspraak op www.coronavaccinatie-afspraak.nl. Op www.uitlegprikafspraak.nl staat meer informatie over het online maken van een afspraak. Meer informatie over de boostervaccinatie.

Uit de krant