Afbeelding
Foto: VieCuri

Zorgcontractering 2022, stand van zaken VieCuri

Algemeen Zorg en Welzijn

Door de coronapandemie staat de ziekenhuiszorg wereldwijd al twee jaar onder druk. Dat is bij VieCuri in extreme mate het geval. Naar verwachting heeft de coronapandemie ook in 2022 weer vergaande (financiële) gevolgen voor het ziekenhuis. Desondanks heeft VieCuri met de meeste zorgverzekeraars goede uitgangspunten bereikt voor de zorg in 2022. Dat geldt niet voor Menzis.

De uitkomsten van de gesprekken van de landelijke koepels NVZ en ZN bepalen of en wanneer VieCuri de afspraken kan omzetten in definitieve contracten voor 2022 met de zorgverzekeraars. Die contracten zijn zeer belangrijk. Voor patiënten betekent zo’n overeenkomst namelijk dat de zorgkosten uit het basispakket van een behandeling in VieCuri vergoed worden. Zonder overeenkomst zou het ziekenhuis de rekening rechtstreeks aan de patiënt moeten sturen. Dat risico kan dus bij Menzis aan de orde te zijn.  

Op de website van VieCuri staat de status van de actuele onderhandelingen per zorgverzekeraar in een handig kleurenschema. Het overzicht is hier te vinden.

Uit de krant