Wout Poels brengt de feestdagen door in Monaco, bij zijn vriendin Alice en hond Ralphy.
Wout Poels brengt de feestdagen door in Monaco, bij zijn vriendin Alice en hond Ralphy. Foto: Eigen foto

Bolletjestrui hoogtepunt voor Poels

Algemeen Blitterswijck Sport

Profwielrenner Wout Poels uit Blitterswijck, tegenwoordig woonachtig in Monaco, kijkt met veel plezier terug op het afgelopen wielerseizoen. Vanaf zijn trainingskamp met de ploeg in het Spaanse Altea  blikt Poels terug op het afgelopen seizoen en kijkt hij met veel enthousiasme vooruit op het nieuwe jaar.

door René Poels

“Het was een goed seizoen met een paar hele mooie hoogtepunten. Uiteraard was het erg mooi om voor de bollentrui in de Tour de France te strijden. Ik had nog nooit een van de leiderstruien gedragen in de Tour. Helaas heb ik de bolletjestrui niet mee naar huis kunnen nemen. Het was wel een hele mooie ervaring om daar enkele dagen mee rond te rijden”, aldus de renner, die zijn contract bij de Bahreins ProTour-wielerploeg Bahrain Victorius weer met een jaar heeft verlengd.

Wout Poels was tijdens de Tour de France een van de opmerkelijke renners van zijn succesvolle ploeg in het Franse wielerspektakel. Poels mag dan de bolletjestrui niet hebben gewonnen, op de muurschildering aan de gevel van clublokaal café De Zwart in Blitterswijck heeft de zoon van kunstenares Anne Haeyen uit Venray, Korneel Jeuken uit Nijmegen, de gele trui vervangen door de bolletjestrui.

Samen met zijn ploeggenoten van Bahrain Victorius won Wout Poels verder dit jaar het ploegenklassement in de Vuelta a España. “Dat zijn heel mooie sportieve prestaties. Daar ben ik wel trots op”, aldus de Blitterswijckse prof. Het voorseizoen verliep voor de klimmer overigens niet helemaal zoals gepland. Bij een val in de UEA Tour liep Wout Poels immers een kleine knieblessure op. Daardoor was hij een paar weken uitgeschakeld en werd zijn programma gewijzigd.

Het plotseling overlijden van voorzitter Jos Waals van zijn fanclub kwam bij ook bij de wielrenner hard aan. Vanuit de Ronde van de Verenigde Arabische Emiraten (UAE Tour) liet hij destijds weten enorm geschrokken te zijn door het overlijden van Waals. “Jos was een prachtig mens, iemand die grote interesse had met in wat ik deed en hoe ik mij voelde. Een warme persoonlijkheid. Ik mis hem.” Op dit moment is hij met zijn ploeggenoten keihard aan het trainen in het bergachtige en zonnige Zuid-Spaanse Altea, aan de Middellandse Zee. Tijdens de kerstdagen en oud en nieuw is hij thuis in Monaco bij zijn vriendin Alice en viervoeter Ralphy. “Begin januari gaan we weer met de ploeg op trainingskamp om ons voor te bereiden op de koersen die komen gaan.”

Poels zijn grootste wens sluit aan bij de wensen van iedereen: dat we snel uit de pandemie zijn en weer een beetje normaal kunnen doen. Zodat ook de fans weer met bussen naar de wedstrijden kunnen komen om de renners aan te moedigen. Hij weet op dit moment nog niet welke koersen en rondes hij gaat rijden. Als Wout Poels weer aan de Tour de France deelneemt, is dat zijn tiende start in ’s wereldse grootste jaarlijkse sportevenement.

“Graag wil ik mooie uitslagen bij elkaar gaan fietsen in de wedstrijden waar ik ga starten. Over het programma voor aankomend jaar kan ik nog niet zoveel zeggen, maar daar krijg ik zelf snel duidelijkheid over. Vanuit Altea wenst ik alle lezers van weekblad Peel en Maas en de vele fans mooie kerstdagen en een gezond nieuwjaar.”

Uit de krant