Afbeelding
Foto: pixabay

Boostervaccinatie voor patiënten met een afspraak bij VieCuri

Algemeen

Vanaf woensdag 22 december is het voor patiënten die een afspraak hebben bij VieCuri Venlo mogelijk om aansluitend hun boostervaccinatie te laten zetten in het ziekenhuis. Op die manier helpt VieCuri de GGD om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren. Er is tot en met vrijdag 14 januari een tijdelijke priklocatie in het ziekenhuis in Venlo. 

“We bieden de boostervaccinatie alléén aan voor patiënten die al een afspraak in VieCuri hebben. Dit geldt ook voor patiënten die bloed laten prikken in het ziekenhuis. Op deze manier kunt u uw ziekenhuisafspraak handig combineren met het zetten van de boosterprik. We willen géén extra toeloop naar VieCuri creëren, dus heeft u géén afspraak, dan komt u hiervoor niet in aanmerking. Hierop wordt gecontroleerd”, meldt het ziekenhuis. “Verder geldt dat als u al een afspraak bij de GGD heeft gemaakt voor uw boosterprik, u naar de GGD dient te gaan. Ook al zou u misschien eerder bij VieCuri terecht kunnen.”

Hoe kunt u bij VieCuri de boostervaccinatie verkrijgen?

  • U heeft een afspraak bij VieCuri Venlo en meldt u op de dag van uw afspraak bij onze vaccinatielocatie in Venlo. 
  • U dient uw afsprakenbrief, uw identiteitsbewijs en uw VieCuri-patiëntenpasje te tonen. Heeft u geen afsprakenbrief of bent u die vergeten, dan kunnen we uw bewijs van een afspraak ook in de computer opzoeken. 
  • U kunt een boostervaccinatie ontvangen als u 12 jaar of ouder bent én als uw laatste vaccinatie of besmetting minimaal 3 maanden geleden was. 
  • U loopt een vragenlijst door over uw gezondheid. Als u gevaccineerd mag worden, wordt de prik gezet. 
  • U krijgt na de vaccinatie een bevestigingskaart mee met daarop de gegevens over de vaccinatie. In de CoronaCheck-app kunt u zelf het bewijs van vaccinatie omzetten in een coronabewijs (ongeveer een week ná de vaccinatie zouden uw gegevens door het RIVM verwerkt moeten zijn). 
  • De priklocatie voor patiënten is maandag t/m donderdag open van 9.00-17.00u en op vrijdag van 9.00-15.00u. Locatie: VieCuri Venlo, tegenover de apotheek op de begane grond (A1-100). 
  • Er wordt gebruik gemaakt van het Pfizer/BioNTech-vaccin.

De overheid geeft aan dat de opkomst van de Omikronvariant zeer zorgelijk is. De nieuwe variant verspreidt zich erg snel en kan tot een hoge piek in ziekenhuis- en intensive care-opnames leiden. Een piek die de zorgcapaciteit ruim kan overschrijden. 

Het RIVM geeft aan dat vaccineren essentieel is: “De hoogte van de piek en het aantal zieken en ziekenhuisopnames kunnen teruggebracht worden door zo veel mogelijk gevaccineerde mensen, zo snel mogelijk hun boosterprik te geven. Verder helpt het verhogen van de vaccinatiegraad onder nog niet-gevaccineerde personen.”

Om deze redenen, wilt VieCuri graag de GGD meehelpen om versneld zoveel mogelijk personen te vaccineren.

Uit de krant