Afbeelding
Foto: CDA Venray

Veel nieuwkomers op kandidatenlijst CDA Venray

Venray Venray

In de top 20 van de kandidatenlijst van het CDA Venray voor de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 zijn vele nieuwkomers te vinden. De lijst is zaterdag samengesteld tijdens de algemene ledenvergadering en wordt in januari verder aangevuld. Zeven kandidaten zijn jonger dan dertig jaar.

Het CDA Venray heeft na lijsttrekker Anne Thielen gekozen voor ervaring en nieuwe mensen die een bijdrage leveren aan de Venrayse verenigingen en samenleving. Nieuwkomer is op plek drie Angelique Jansen waarna Martin Wijnhoven uit Venray op vier volgt. Daarop volgen Rob Poels uit Smakt en Agnieszka Buzala-van Dijck uit Merselo op de plekken vijf en zes. De huidige raadsleden Guus Reintjes uit Leunen op twee en Martijn Direks uit Castenray op zeven zorgen samen met de lijsttrekker voor de ervaring. Andere hoge nieuwkomers zijn Willy Hubers uit Ysselsteyn op acht, Mark Weijers uit Wanssum op negen en Francis Jenniskens-Nijssen uit Heide op tien. Tussen plek 11 en 20 staan vijf jongerenkandidaten: Elke Scherders (19), Tom van Heek (20), Jochem Hermsen (20), Thijs Vermeulen (22) en Roy Boateng (22).

De kersverse interim-voorzitter Toon van Hoof heeft veel vertrouwen in deze kieslijst: “Dat deze toppers hun naam aan het CDA willen verbinden, is geweldig. Zij laten als persoon zien hoe breed onze partij vertegenwoordigd en geworteld is in de Venrayse gemeenschap.” Lijsttrekker Anne Thielen is trots op het lokale team: “Samen met de enthousiaste kandidaten gaan wij werken aan een respectvol Venray waar we naar elkaar omzien, talenten waarmaken en zorgdragen voor een mooie groene gemeente.” Het verkiezingsprogramma van CDA Venray wordt in in januari gelanceerd.

Uit de krant