Afbeelding
Foto: eigen foto

Aangehouden jongeren steken illegaal vuurwerk af

Venray Venray

Drie jongens zijn woensdagavond in de wijk Landweert aangehouden voor het afsteken van vuurwerk. Daarbij werd schade toegebracht aan een informatiebord van de gemeente. 

De jongens, in de leeftijd van 13 en 14 jaar, werden ter plaatse aangehouden voor openlijke geweldpleging, vernielingen en het in bezit hebben van illegaal vuurwerk. Dezelfde avond zijn meteen de ouders in kennis gesteld en ontboden aan het bureau. Na een gesprek zijn de jongeren samen met de ouders naar huis gegaan. Bij het verdere onderzoek werd in één woning van de jongeren vijftien stuks illegaal vuurwerk aangetroffen. Het ging om Cobra 6 vuurwerk dat vervolgens door een gespecialiseerd bedrijf werd afgevoerd en uiteindelijk wordt vernietigd. Tegen de drie minderjarige verdachten wordt proces-verbaal opgemaakt. In verband met het in bezit hebben van vuurwerk in de woning en het eventuele gevaar wordt een rapportage opgemaakt voor de burgemeester. In het uiterste geval kan die overgaan tot sluiting van een pand voor bepaalde tijd.

‘Vuurwerk is in de afgelopen decennia steeds zwaarder en daarmee gevaarlijker geworden. Het vormt de laatste jaren een toenemend maatschappelijk probleem door (milieu)schade, letsel en zelfs doden’, zo stelt politiekorps Venray-Gennep. ‘Ook dit jaar krijgen we veel meldingen binnen van overlast door vuurwerk. Hierbij zijn ook vaak vernielingen van particulier bezit en gemeentelijke eigendommen. Er is veel illegaal vuurwerk in omloop. Dit kan leiden tot levensgevaarlijke situaties. Mede daarom wordt er extra inzet door ons gepleegd voor toezicht.’

Uit de krant