Afbeelding
Foto: archief Peel en Maas

Interventieteam doet controle in gemeente Venray

Algemeen

Een speciaal interventieteam heeft op dinsdag 14 december een controle gehouden in de gemeente Venray. In een loods in Ysselsteyn werden onder andere goederen aangetroffen, die gebruikt worden voor het opzetten van een hennepkwekerij. De gemeente onderneemt stappen om deze overtredingen te beëindigen.

De controles zijn uitgevoerd door het ACT! Interventieteam. Dit is een interventieteam van de acht gemeenten in Noord-Limburg. Bij de actie is samengewerkt met het politiebasisteam Venray-Gennep.

Controle in Venray
De goederen die bij de controle zijn aangetroffen, zijn door de politie in beslag genomen en afgevoerd. Tegen de huurder van de loods wordt proces-verbaal opgemaakt. Tevens worden de kosten van de inbeslagname en het vernietigingen van de goederen op de huurder verhaald. Ook onderzoekt de gemeente of de loods op grond van de Wet Damocles, voor een bepaalde tijd gesloten kan worden. In twee andere loodsen op dezelfde locatie zijn meer situaties aangetroffen die mogelijk in strijd zijn met de (milieu)wet- en regelgeving. Ook hiertegen gaat de gemeente stappen ondernemen.

ACT! Interventieteam
Onder regie van het ACT! Interventieteam zijn er regelmatig controles bij panden en locaties waar een sterk vermoeden is van misstanden. Het team kijkt naar zaken als brandveiligheid, illegale bewoning, vergunningen en signalen die kunnen duiden op ondermijnende criminaliteit. Het ACT! Interventieteam opereert in de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray. Controles worden uitgevoerd in samenwerking met de politie en partners, zoals de Belastingdienst en Douane. Ook kunnen andere partners aansluiten, zoals Enexis en WML.

(Anoniem) melden
In hun strijd tegen criminaliteit, kan het interventieteam de hulp van inwoners goed gebruiken. Verdachte situaties of tips kunnen worden gemeld bij de politie of de gemeente. Anonieme meldingen kunnen worden gedaan via Meld Misdaad Anoniem (M.), tel. 0800 - 7000. 

Uit de krant