Afbeelding
Foto: Persfoto

Toekomst voor parochie Castenray?

Castenray

Is er toekomst voor de parochie in Castenray? Die vraag staat op woensdag 5 januari 2022 centraal tijdens een parochieraadvergadering. De bijeenkomst vindt, afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, plaats in gemeenschapshuis De Wis of de Sint-Matthiaskerk en begint om 19.30 uur.


Het kerkbestuur wil de parochianen bijpraten over de ontwikkelingen die na de parochieraadvergadering, in juni van dit jaar, rond de beoogde kerksluiting hebben plaatsgevonden en wil overleggen over de herbestemming van de kerk. ‘Bestuurlijk zit het kerkbestuur nog steeds in zwaar weer en het draagvlak vanuit de parochie laat tot nu toe erg te wensen over. Het federatiebestuur kampt met identieke problemen. Inmiddels is deken Ed Smeets bereid gevonden om tijdelijk de vorming van de federatie te begeleiden en ook om te bekijken of hij wat kan betekenen voor de parochiële problematiek. Hij zal dan ook op deze vergadering aanwezig zijn’, aldus pastoor Huub van Horne in dorpsblad De Schans. In een onlangs huis-aan-huis bezorgde brief heeft het kerkbestuur nog eens duidelijk uiteengezet hoe de vlag erbij hangt en dat het absoluut noodzakelijk is, dat voldoende parochianen zich aangesproken voelen en opstaan om de kar mede te trekken. Is dit niet het geval, dan is het ‘over en uit’, zo stelt Van Horne, mede namens het kerkbestuur.


In verband met de geldende coronamaatregelen is slechts voor een beperkt aantal belangstellenden plaats beschikbaar. Daarom is het noodzakelijk zich voor de vergadering aan te melden bij Toon Claessens, Horsterweg 40, ajm.claessens@home.nl of bij Math Marcellis, Lollebeekweg 81, marcellismath@gmail.com. Mensen die zich beschikbaar willen stellen voor een functie kunnen dit ook bij bovenstaande personen doen.

Uit de krant