Afbeelding
Foto: De Keg

Nieuwe mediatoren De Keg

Algemeen

Na een scholingstraject van vier ochtenden zijn op vrijdag 10 december de nieuwe mediatoren van jenaplanschool De Keg in Venray gediplomeerd. “Op de Keg is het heel belangrijk dat er samen gezorgd wordt voor elkaar, de omgeving en de school”, vertelt Bart Mous, directeur van De Keg, enthousiast.

“Dat houdt in dat iedereen een rol heeft in het creëren van een fijn, veilig en stimulerend klimaat. De sfeer op jenaplanschool is erg goed en dat komt onder andere door de ‘Goed voor Mekaar’ aanpak. Kinderen leren in kringen, in echte situaties maar ook vanuit rollenspellen op welke wijze ze een bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij.”

Mediatoren worden zowel theoretisch als praktisch opgeleid om andere kinderen te kunnen helpen. Dit kan zijn om een conflict op te lossen, maar ook om bijvoorbeeld kinderen te helpen die buiten niet weten wat ze kunnen doen. Alert zijn op anderen, aanvoelen wat anderen voelen en denken, maar zich ook kunnen inleven in de ander is dan belangrijk. “Op de Keg zijn we trots op alle kinderen en op dit moment speciaal op de nieuwe mediatoren.”

Willem Menting

Uit de krant