Op zondag 12 start de nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen.
Op zondag 12 start de nieuwe dienstregeling voor bussen en treinen. Foto: Rikus ten Brucke

Aangepaste dienstregeling op de Maaslijn

Venray Venray

Op zondag 12 december start de nieuwe dienstregeling voor de treinen en bussen van Arriva in Limburg. Voor de Maaslijn komt daar met ingang van maandag 13 december nog een aanpassing bij. Dan vervallen tijdelijk de korte retourritten tussen Venray en Nijmegen v.v. met als doel de dienstregeling robuust te kunnen rijden.

De aangepaste dienstregeling wordt door Arriva bekendgemaakt op de website, op de schermen in de bussen en treinen, staat in de reisplanners en krijgt aandacht op social media. De dienstregeling van de Arriva treinen wijzigt per 12 december minimaal. Vanaf 13 december vervallen wel alle korte retourritten op de Maaslijn tussen Venray en Nijmegen. Dat is twee weken eerder dan gepland. Normaliter vervallen deze ritten pas vanaf de kerstvakantie (die dit jaar op 27 december start).

Door de coronamaatregelen ziet Arriva een afname van de reizigersaantallen. Om voor de reizigers op de Maaslijn een betrouwbare dienstregeling te bieden, zet Arriva maximaal in qua materieel en personeel. Aanvullend vervallen alle korte retourritten tussen Venray en Nijmegen. Door het laten vervallen van deze ritten is er minder kans op verstoring. Om eventuele verstoringen snel op te lossen is veel extra inzet nodig van personeel. Door de geldende coronamaatregelen -met isolatie en quarantaine- is beschikbaar personeel schaars. Door de storingskans te verlagen neemt de betrouwbaarheid van de dienstregeling toe. Na de kerstvakantie gaat de dienstregeling van de Maaslijn terug naar de geplande dienstregeling zoals die voor 2022 is bekendgemaakt.

Uit de krant