Naar de top voor KiKa is een van de acties om geld in te zamelen.
Naar de top voor KiKa is een van de acties om geld in te zamelen. Foto: Persfoto

Kerstactie De Keg

Nieuws Venray

Na het kerstontbijt op vrijdag 24 december maken kinderen van Jenaplanschool De Keg in Venray bekend hoeveel geld ze met hun stamgroep opgehaald hebben voor KiKa.

In de stamgroep hebben ze zelf acties bedacht die bij hen passen, die ze leuk vinden en waarmee ze denken het meeste geld te kunnen ophalen. De actie is ingezet vanuit twee Venraynaren, Luciën Conjaerts en Barry Jans, die voor KiKa (Stichting Kinderen Kankervrij) al fietsend of klimmend challenges aangaan. Ze hebben de kinderen van De Keg om hulp gevraagd. Om mee te doen aan hun challenges Naar de top voor Kika en Giro di KiKa moeten ze zelf geld meebrengen.

Directeur Bart Mous: “In deze tijd blijft het belangrijk dat je denkt aan de ander en voor de ander ook iets over hebt. KiKa is dan een mooi doel en voor kinderen betekenisvol. Koekjes bakken, kerstkaarten maken, klusjes voor mensen in de buurt doen, het kan en mag allemaal. De actie past heel mooi bij verschillende essenties van Jenaplan; ondernemen, samenwerken, zorgen voor en creëren. Samen maken de kinderen er een succes van!”

Uit de krant