Foto: persfoto

Smartlog Venray verkocht voor 85 miljoen euro

DHG heeft Smartlog Venray aan de Maasheseweg 70-82 in Venray, dat na het inbouwen van 3-laags mezzaninevloeren werd vergroot tot 91.299 vierkante meter, verkocht in een aandelentransactie en inmiddels volledig overgedragen aan Union Investment. 

In 2018 kocht DHG de leeggekomen voormalige Inalfa fabriek waar tot die tijd schuifdaken werden geproduceerd voor de auto-industrie van Ramphastos. De verouderde locatie is na het vertrek van Inalfa door DHG ontmanteld en vervolgens werd het gebouw gesloopt. Daarna is begonnen met een zeer omvangrijke bodemsanering. Op de vrijgekomen kavel van ruim acht hectare, gelegen op bedrijventerrein Smakterheide in het Noord-Limburgse Venray, werd vervolgens door DHG op risico Smartlog Venray ontwikkeld, een distributiecentrum bestaande uit drie units van in totaal oorspronkelijk ruim 53.000 vierkante meter. 

Na de realisatie van Smartlog Venray sloot DHG langjarige huurovereenkomsten met JD.COM voor DC3 en Clipper Logistics voor DC1 en DC2. Vervolgens werden voor Clipper Logistics in DC1 en DC2 additionele 3-laags mezzaninevloeren ingebouwd van in totaal 37.500 vierkante meter, waarmee het totale metrage van Smartlog Venray werd vergroot tot 91.299 vierkante meter. 

Union Investment is de investeringstak van de DZ Bank Group en maakt deel uit van het coöperatieve financiële dienstennetwerk. Het werd opgericht in 1956 en heeft zijn hoofdkantoor in Frankfurt. 

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten