Wethouder Cor Vervoort (links) en gedeputeerde Maarten van Gaans.
Wethouder Cor Vervoort (links) en gedeputeerde Maarten van Gaans. Foto: Persfoto

Afspraken rondom verbetering N270 vastgelegd

Algemeen

De gemeente Venray en de provincie Limburg slaan de handen ineen om de N270 grondig aan te pakken. Meer verkeersveiligheid en betere doorstroming zijn de belangrijkste ambities. De aanpak van de N270 is onderdeel van het grotere pakket ‘Via Venray’ om Venray goed bereikbaar te houden.

Wethouder Cor Vervoort is blij dat de realisatieovereenkomst tussen gemeente en provincie is getekend: “We kunnen nu echt aan de slag om ervoor te zorgen dat in de toekomst Venray goed bereikbaar is. Dat is goed voor onze inwoners én goed voor het vestigingsklimaat van onze gemeente.”

De aanpak van de N270 is onderdeel van een groter pakket om de bereikbaarheid van Venray richting de toekomst te versterken. Gedeputeerde Maarten van Gaans is tevreden over de samenwerking: “Venray timmert flink aan de weg met nieuwe woningen en bedrijvigheid. Daarom is een goede bereikbaarheid essentieel. Het is goed dat we daaraan als provincie een bijdrage kunnen leveren.”

De N270 wordt in Venray in zijn volle breedte aangepakt. Het gaat in deze fase om het stuk tussen de rotonde bij Intratuin en de rotonde in Oostrum. Rondom de Leunseweg gaat een hoop veranderen: de aansluiting van de N270 met de Leunseweg wordt verbeterd, het kruispunt wordt verbeterd en De Brier krijgt een betere ontsluiting. Het viaduct blijft gehandhaafd. Rondom de A73 verandert ook veel: de op- en afrit richting het zuiden worden ruimer, extra opstelstroken worden aangelegd en de verkeerslichten worden aangepast en gekoppeld zodat de doorstroming verbetert. Het kruispunt bij De Blakt/De Hulst wordt ook flink opgewaardeerd: de rotonde wordt vervangen door een kruispunt met verkeerslichten en er komt een fietstunneltje. Ten slotte wordt een fietsviaduct over het spoor aangelegd, waardoor voor de fietsers een betere en veilige fietsroute ontstaat.

Dat de realisatieovereenkomst getekend is, betekent nog niet direct dat morgen de weg op de schop gaat: daar gaat nog tijd overheen. Wethouder Vervoort legt uit waarom: “Allereerst moet de planologische procedure worden afgerond. Vervolgens wordt via een aanbesteding een aannemer geselecteerd. Die aannemer moet eerst het werk voorbereiden. Hij gaat daarbij onder andere om tafel met de direct aanwonenden en andere belanghebbenden om samen het ontwerp verder uit te werken en een optimale inrichting en werkwijze af te spreken. Naar verwachting zullen pas in de loop van 2023 alle voorbereidende werkzaamheden zijn afgerond en kan het werk echt starten. Het is dus een zaak van de lange adem, maar het is goed dat we hiermee Venray toekomstbestendig bereikbaar maken.”

Naast het ondertekenen van de realisatieovereenkomst loopt ook de bestemmingsplanprocedure. Daar heeft de commissie wonen positief op gereageerd. Besluitvorming vindt plaats in de raadsvergadering van 14 december.

Uit de krant