Foto: eigen foto

PvdA-jongeren in actie

De Jonge Socialisten (JS), de jongerenafdeling van de PvdA, strijdt voor een eerlijker en socialer Venray. Jongeren uit Venray die actief zijn bij de Jonge Socialisten en de PvdA plaatste een verlanglijstje voor het gemeentehuis op 5 december. Zij zouden de zes punten op het lijstje graag als sinterklaascadeautje krijgen, zodat Venray weer van iedereen wordt. 

Lotte Demarteau, nummer 3 op de PvdA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen en oud-landelijk bestuurslid bij de JS, is het zat dat niet iedereen in Venray gelijkwaardig wordt behandeld. “Op het moment dat jij een laag inkomen hebt en ziek bent is niet alle nodige zorg beschikbaar. Het is lastig om naar ziekenhuisafspraken te gaan, omdat er geen geld is voor het OV. Daarnaast zijn ook vele hulpmiddelen en medicijnen duur, waardoor mensen met een laag inkomen dit niet altijd kunnen aanschaffen. De politiek moet voor hen opkomen dat is onze plicht”, stelt Demarteau. 

De zes punten die worden opgesomd zijn allemaal punten om Venray socialer en toegankelijker te maken. Niet iedereen krijgt alle hulpmiddelen vergoed die zij nodig hebben, omdat de WMO ontzettend strenge eisen kent. Tuurlijk begrijpen wij dat geld een rol speelt, maar de gezondheid van onze inwoners staat wat ons betreft altijd bovenaan. Ook verdient elk kind dezelfde kansen, dit betekent dat er meer geïnvesteerd moet worden in armoedebestrijding, zodat ook elk kind dezelfde kans kan krijgen. 

“Onze mooie gemeente moet op elke manier toegankelijk zijn voor iedereen, dat betekent dat wij ervoor zorgen dat inwoners voldoende ondersteund worden op hun behoeftes. B1-taalniveau, rolstoelvriendelijk winkelen, taalcursussen voor iedereen die de Nederlandse taal niet machtig is, allemaal voorbeelden om onze inwoners te ondersteunen en ons mooie Venray te verbeteren”, stelt Mano Hermsen, nummer 5 voor de gemeenteraadsverkiezingen en bestuurslid bij de JS Arnhem-Nijmegen. Julia MacMaster, nummer 8 bij de PvdA, voegt hier nog aan toe: “Daarom moeten wij als nieuwe generatie de politiek in, met een frisse blik op de huidige problematiek.”

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten