Foto: Persfoto

Meer laadpalen in Limburg

Limburg wil komende jaren meer laadpalen voor elektrisch vervoer realiseren. Op die manier wordt namelijk een belangrijke drempel weggenomen voor de overstap van fossiele brandstof naar elektrisch rijden.

Dat was de boodschap van Limburgs gedeputeerde Maarten van Gaans-Gijbels in een toespraak op een digitaal evenement. In die bijeenkomst werd onder meer gesproken over de mogelijkheden om de laadinfrastructuur in gemeenten te stimuleren. De huidige kabinetsdoelstelling schrijft voor dat er vanaf 2030 alleen nog zero-emissie personenvoertuigen verkocht worden. Dit komt neer op 1,9 miljoen elektrische voertuigen. Verspreid over de provincie staan momenteel bijna 11.200 elektrische voertuigen geregistreerd die gebruik kunnen maken van ruim 2600 laadpalen. Bedoeling is dat het aantal laadpunten in Limburg toeneemt naar 26.000 laadpunten in 2030.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten