Foto: pixabay

Kabinet kondigt avondlockdown aan

Veel sectoren moeten vanaf komende zondag van 17.00 tot 05.00 uur de deuren sluiten. Dat maakte het demissionaire kabinet vrijdagavond bekend tijdens een persconferentie. Het geldt onder meer voor restaurants, cafés, niet-essentiële winkels, theaters, doorstroomlocaties als dierentuinen en musea en de amateursport. Scholen blijven open, maar met extra maatregelen.

Essentiële winkels kunnen tot 20.00 uur geopend blijven. Deze maatregelen gaan zondag om 05.00 uur in en duren in ieder geval tot en met 18 december. Overdag moet ook op coronapas-plichtige plekken anderhalve meter afstand gehouden worden, waardoor gelegenheden als restaurants en bioscopen nog op een derde van de maximumcapaciteit kunnen draaien.  

Scholen
Het onderwijs gaat dus niet op slot, maar er komen wel maatregelen. Zo moeten leerlingen vanaf groep zes op de basisscholen en het middelbaar onderwijs een mondkapje dragen in de gangen.

Thuis zijn vier gasten per dag welkom. Alle maatregelen zijn hier te vinden.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten