Archieffoto Peel en Maas: Rikus ten Brücke

Opleiding tot luchtverdediger op YouTube

Een unieke militaire basisopleiding tot luchtverdediger is vanaf vandaag te zien op YouTube. Het Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) in Vredepeel heeft de Algemene Militaire Opleiding (AMO) voor het eerst vastgelegd.

Die is nu te zien op het YouTubekanaal van de Koninklijke Landmacht. Inmiddels is het DGLC bezig met de derde lichting van de opleiding, een vierde staat gepland voor 2022. Halverwege 2021 ging de tweede lichting van de AMO bij het DGLC van start. Van de 33 rekruten werd een deel gevolgd in hun opwerktraject tot militair. In 18 weken tijd kregen zij alle basisprincipes van het militair zijn aangeleerd. Zichtbaar in de serie is onder andere militaire zelfhulp en kameradenhulp, wapenhandelingen, militaire ethiek, kaartlezen en op bivak. De serie genaamd Target Locked is een vijfdelige serie die de komende weken te zien is op het YouTube-kanaal van de Koninklijke Landmacht. De eerste aflevering is vandaag (donderdag) vanaf 17.00 uur te zien via https://www.youtube.com/c/KoninklijkeLandmacht.

De AMO in de Vredepeel is onderdeel van een proeftuin waarbij het hele traject van werving, selectie, opleiding en plaatsing lokaal op de Luitenant-generaal Bestkazerne in de Vredepeel plaatsvindt. De AMO op de Vredepeel is een unieke basisopleiding binnen de Nederlandse krijgsmacht, want zowel militairen van de land- als luchtmacht worden samen opgeleid tot militair. Dit past bij het karakter van het DGLC, dat bestaat uit land- en luchtmachtmilitairen.

Dit is een gratis artikel van de redactie van Peel en Maas TV. Niet al onze artikelen zijn gratis te lezen. Deze zogenaamde premium artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen Venrays nieuws maken. Wilt u al het Venrayse nieuws lezen? Neem dan een abonnement op Peel en Maas. U kunt dan een papierenkrant incl. digitaal abonnement nemen of alleen een digitaal abonnement. Zo kunnen wij ook in de toekomst het Venrayse nieuws op journalistiek verantwoorde wijze voor u publiceren. Wilt u toegang tot de exclusieve content van Peel en Maas? Klik dan hier

Meer berichten