Komende zondag worden de gerestaureerde glas-in-loodramen en de trap van de Grote Kerk ingezegend.
Komende zondag worden de gerestaureerde glas-in-loodramen en de trap van de Grote Kerk ingezegend. Foto: Han Siebers

Inzegening glas-in-loodramen en trap Grote Kerk

Algemeen

Op zondag 21 november vindt de inzegening plaats van de gerestaureerde glas-in-loodramen van de Grote Kerk in Venray. Het gaat om de hele zuidkant, waar het glas in lood volledig is gerestaureerd.

Tevens vindt zondag de inzegening plaats van de nieuwe trap in de toren, die het mogelijk maakt veilig en verantwoord naar de bovenste ommegang te komen en daar van het uitzicht over Venray en omgeving te genieten.

Tevens werden ook het grote carillon en de klokkenstoel opgeschilderd en van allerhande voorzieningen voorzien. Het ‘project’ werd grotendeels bekostigd door de actie Rondje Kerk. “Het was de bedoeling zondag de sponsoren groots uit te nodigen, maar corona maakt dat onmogelijk. Een feestelijke ontmoeting zal volgend jaar een keer volgen”, meldt deken Ed Smeets. 

Wel vindt zondag de inzegening plaats tijdens de mis van 9.30 uur, die wordt gezongen door de Zangers van Sint Frans. Tijdens de mis worden de ramen gezegend. Na de mis zullen de deken en enkele anderen de toren beklimmen om de nieuwe trappen te zegenen.

De mis is rechtstreeks op Omroep Venray te volgen (alleen het gedeelte in de kerk, niet de toren).

Uit de krant