Uitbreiding westelijke insteekhaven Wanssum in beeld.
Uitbreiding westelijke insteekhaven Wanssum in beeld. Foto: Persfoto

Opening uitbreiding westelijke insteekhaven Wanssum

Algemeen

Na de bouwstart in september 2018 is het grootschalige project Uitbreiding westelijke insteekhaven Wanssum na jarenlange bouwwerkzaamheden afgerond. 

Het grootschalige project behelst de aanleg van 400 meter lengte nieuwe haven en 21 hectare nieuw bedrijventerrein met bijbehorende natuurcompensatie. Het nieuwe havengebonden bedrijventerrein wordt ontsloten via de nieuwe rondweg rondom Wanssum en de omgelegde Geijsterseweg. Het verleggen van de Geijsterseweg en het plaatsen van een zichtwal, die ervoor zorgt dat de kwaliteit van het Landgoed Geijsteren niet wordt aangetast, zijn tevens onderdeel van dit project. 

De initiatiefnemer voor dit omvangrijke project is Exclusief Project BV, met de aandeelhouders Maessen Bedrijven en Next Level. De westelijke insteekhaven wordt eigendom van de gemeente Venray en is mede tot stand gekomen dankzij de steun van de provincie Limburg en ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Nu de bouwwerkzaamheden afgerond zijn, vindt op vrijdag 5 november de officiële opening plaats. Ook wordt op deze dag de nieuwe containerterminal van BCTN in gebruik genomen en worden Maessen Grondverzet Recycling en Kekkilä-BVB Euroveen ontvangen als een van de eerste gebruikers die zich op het nieuwe bedrijventerrein  vestigen.

Uit de krant