Ziekenhuis VieCuri heeft weer ‘een beetje lucht’.
Ziekenhuis VieCuri heeft weer ‘een beetje lucht’. Foto: VieCuri

Opnamestop VieCuri opgeheven

Algemeen

In ziekenhuis VieCuri is per direct de opnamestop opgeheven. De opnamestop was dinsdag 2 november rond 14.00 uur afgekondigd en heeft dus iets meer dan een dag geduurd. De afbouw van de reguliere zorg heeft effect en zorgt voor minder instroom aan patiënten, ook zijn er enkele patiënten met ontslag gegaan. Dit tezamen zorgt ervoor dat VieCuri weer ‘een beetje lucht’ heeft. Maar ook nu nog is er nog sprake van zeer beperkte opnamecapaciteit.

Er zijn in totaal dertig coronapatiënten opgenomen in VieCuri. Van hen zijn vier patiënten op de IC opgenomen en 26 patiënten op de verpleegafdeling. Deze aantallen liggen ver boven het aantal patiënten dat VieCuri volgens de landelijke afspraken beschikbaar moet stellen (fair share). 

Vanwege de buitengewoon hoge aantallen patiënten (zowel regulier, covid, als patiënten die met spoed binnenkomen) in combinatie met een beperkte uitstroom en daarmee een overvol ziekenhuis, moest VieCuri op dinsdag 2 november overgaan tot een opnamestop. Een niet-alledaagse maatregel. Patiënten konden wél terecht op de spoedeisende hulp. De eerste opvang voor acute zorg was dus gewaarborgd.

Uit de krant