Afbeelding
Foto: Eigen foto

Hockeyvereniging MHCV bruist weer

Algemeen Sport Venray

Met het beëindigen van de coronabeperkingen was het ook voor MHCV afwachten hoe de club na de zomerstop weer van start zou gaan. De competitie moest worden opgestart, commissies gingen weer aan de slag, de kantine begon weer te draaien en natuurlijk was het afwachten hoe de veranderingen die het bestuur heeft doorgevoerd zou zouden verlopen.

“Het pakt verrassend goed uit”, zegt Roger Sevenheck, voorzitter van MHCV, enthousiast. “Tijdens de coronaperiode hebben we ingezet op het motto Kansen grijpen. Kijken wat wel kan en niet wat niet kan. Dat pakt nu uitstekend uit!”

Vooral de jeugd is in die periode goed aan hun trekken gekomen door veel onderlinge oefenwedstrijden te spelen, deel te nemen aan clinics en vijf-tegen-vijftoernooien. De jonge senioren van boven de 18 jaar stonden bij de eerste mogelijkheid ook weer op het veld. De veteranen vonden wat moeilijker de weg terug, omdat zij zeer lang niet meer op de club waren geweest.

“Het verrassende van deze lastige tijd was dat coaches en trainers spontaan een tandje bijschakelden om de teams maar zoveel mogelijk te laten hockeyen. Ook kregen ouders, misschien wel noodgedwongen, veel meer contact met elkaar doordat er ook quarantainegevallen op de club hebben plaatsgevonden. Over de toename van het aantal vrijwilligers toegenomen zijn wij ook zeer tevreden.”

Één van de hoogtepunten van de afgelopen weken was wel het vijf-tegen-vijftoernooi voor de jeugd inclusief een gourmet voor zestig personen. “Een zevental ouders had dit georganiseerd en het is een ontzettend gezellige puinhoop geworden, waarbij de jongens A1 duidelijk maakten dat koken toch een hele kunst is en dat ze dat beter aan ouders kunnen overlaten.”

Langs de lijn staat weer veel publiek en ook na de wedstrijden blijven veel ouders nog even hangen voor een kopje koffie. De voorzitter is ook te spreken over de supersundays als alle senioren teams thuis spelen. “Het is dan erg gezellig en het wordt steeds drukker. Het leuke is dat nu ook Venrayse studenten de weg terugvinden naar de club en het langzaamaan een ontmoetingsplaats voor hen begint te worden. De dj speelt hier een belangrijke rol in alsmede de lekkere hap die dan verkrijgbaar is.”

Zondag wordt het weer een drukke bedoeling op de club. De jeugd krijgt in de ochtend een Halloweenclinic en in de middag start de dj weer de supersunday op. Sevenheck: “MHCV bruist weer.”

Uit de krant